Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken kettős fronthatásra készüljön!

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front előtt és mögött is lehetnek erős panaszok!

A frontmentes időszakban is változékony humánmeteorológiai helyzetet egy elhúzódó kettősfronti hatás váltja fel, az országon végig hullámzó panaszokat okozva a frontérzékenyeknek! Mit hoz a kettősfront? Frontfilm frontérzékenyeknek? A filmen elmagyarázza a meteogyógyász®, hogy mire készüljünk!

Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, főleg a nap második felében jelentkezhetnek ehhez köthetően intenzív panaszok.

A nap kezdetén még nem ez lesz a jellemző, de napközben, főleg a déli óráktól egyre erősödő kettősfronti hatás várható tehát. Megnövekszik a felhőzet, szórványosan csapadék is várható. A borongós, gyakran csapadékos idő is lehangoló lehet nyugaton, de a keleten élők körében némi napsütés azért javíthat a hangulaton. Nincs tehát egy nyugodt napunk sem ezen a rendkívül változékony tavaszon.

Eleinte csak a fokozottan érzékenyek, de délutántól már sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, és most nem csak a kopásos, hanem a gyulladásos bántalmak is intenzívebbek lehetnek.

Ezen felül délutántól vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért ajánlott kerülnie a stresszes helyzeteket.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lüktető, erős fejfájás - így lehet csillapítani szakszerűen

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához