Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: rosszulléteket, lehangoltságot és fejfájást okozhat a front vasárnap

fejfájás, fajtái, tünetei, okai, kezelése, hőguta, agyrázkódás, hipertóniás krízis, agydaganat, szén-monoxid-mérgezés, nyaki verőér repedés, stroke, agyhártyagyulladás

Vasárnap is gyakran lesz fülledt a levegő, kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, többeknél rosszullét jelentkezhet.

Az időjárás-érzékenyek számára különösen nehéz az extrém változékonysággal terhelt, fülledt időszak. Ha ön is tapasztal fejfájás, ingerlékenységet vagy fáradékonyságot, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Vasárnap a változékony, többfelé fülledt, csapadékos időben megterhelő lesz az élettani helyzet. Nem várható ugyan nagy meleg, de a párás levegőn magasabbnak érezheti a hőmérsékletet, és a közérzete is romolhat.

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, a hangulata is negatív irányba változhat. A záporok, zivatarok területén a fülledtség kellemetlen perceket okozhat a légzőszervi megbetegedéssel élőknek is. A magas páratartalom hatására azonban több fokkal melegebbnek érezheti a levegőt, mint amilyen az valójában. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet.

Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban, a megerőltető tevékenységeket, például az intenzívebb sportolást is inkább halasszák későbbre. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig!

Látható, hogy habár nem érkezik front, akár egész nap is tapasztalhat tüneteket. A tartós terhelés ellen könnyű étkezéssel is védekezhet, egyen a napokban sok salátát, friss zöldségfélét és gyümölcsöt, de lehetőleg kerülje a hüvelyeseket, a káposztát és a karalábét is.

6 súlyos betegség, amit az elhanyagolt magas vérnyomás okoz - olvasson tovább!

Szabadtéri:

A megerősödő szél jelentősen ront a hőérzeten, a csapadékos területeken pedig mindez tovább erősödik. Legyen önnél pulóver, széldzseki, egy komolyabb megázást követően rendkívül könnyen meghűlhet. Az esernyőkre akér több alkalommal is szükség lehet, a kinti programok során figyelembe kell venni az erős változékonyságot!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához