Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sem az idő, sem a közérzetünk nem lesz valami jó szombaton

fejfájás, front, migrén, orvosmeteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már sokan kimerültek a napok óta tartó rendkívüli terhelés miatt, és a tünetek továbbra is jellemzőek lehetnek.

Az időjárás-érzékenyek továbbra is nagy terhelésnek vannak kitéve, amik hatására jelentős állapotromlást tapasztalhatnak. Ha ön is kiugró vérnyomást, gyakori rosszulléteket, diszkomfortérzetet tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

A sorozatos frontok miatti nagyon veszélyes vérnyomáskiugrásról beszél a meteogyógyász®az alábbi videóban:

Front szombaton

Szombaton napközben fokozatosan távozik az előző este érkezett kettősfront, de országosan és egész nap okoz panaszokat az érzékenyek körében. Ezen kívül a szélterhelés is egyre erősebbnek ígérkezik. Átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, de a szél sokfelé megerősödik.

Amennyiben frontérzékeny, akkor reggel még mindenhol intenzívebben, napközben pedig délnyugaton már egyre gyengülő mértékben számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet. A gyakran kiugró vérnyomás egész nap rossz komfortérzetet válthat ki.

A középső és az északi vidékeken egész nap erős tünetek várhatóak, nagyon megterhelő lesz a helyzet!

A csapadék, illetve a párás, nedves levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a hét első napjaiban tapasztalthoz hasonlóan kellemetlen időben lesz részünk. Az élénk szél hatására nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A tartós időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Szabadtéri tevékenység

A szabadban alacsony lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napokhoz hasonló öltözet javasolt, a szabadtéri programoknak viszont napközben, jól felöltözve kedveznek a körülmények.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához