Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: stresszesebb lehet szerdán az időjárástól

orvosmeteorológia, fejfájás, fájdalom, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint könnyen előfordulhatnak magatartásbeli és stresszes panaszok is az időjárástól, akár frontmentes időszakban is!

Az időjárás-érzékenyek még most, a markáns hatásoktól mentes időben is tapasztalhatnak kisebb-nagyobb, de visszatérő tüneteket. Az általános állapot függvényében egyénenként változnak ezek. Ha ön is esetleg ingerlékenységtől, nyugtalanságtól, ok nélküli stresszes állapotoktól szenved, ön is érintett lehet.

ADHD, BTM, hiperaktivitás, figyelemzavar, kontra frontérzékenység a meteogyógyász® mai videójában:

Fronthatás szerdán

Szerdán folytatódik a frontmentes idő, ráadásul továbbra is kellemes lesz a délutáni órákban a levegő hőmérséklete, ami sokak számára kedvező közérzetet biztosít. A napsütés hatására élénkebbek, vidámabbak lehetünk, javul a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is. Ugyanakkor reggel a hűvös időben a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak: ha ön is érintett, akkor ezeket átmenetileg egy néhány perces kímélő tornával is mérsékelheti, délutánra pedig várhatóan mérséklődnek is a tünetek. Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, ami kisebb keringési és szívproblémákat okozhat. Ha érzékeny rá, akkor vérnyomás-ingadozás, szaporább szívverés jelentkezhet, ebben az esetben nem tanácsos megterhelő fizikai munkát végeznie.

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár kisebb migrént, fejfájást is tapasztalhat. Most a szokásosnál nagyobb hangsúlyt kell fektetni az élénkítésre, azonban kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a fizikai és a szellemi munkavégző-képeségét is.

Szabadtéri tevékenységek

A hűvös reggelen növekszik a megfázásveszély is, készüljön réteges, vastagabb öltözettel, ha a szabadban tölti a korai órákat. Az idő kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphatunk. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához