Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton a hőingást sokan viselik rosszul

orvosmeteorológia, fejfájás, front, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most nem a front, hanem a napon belüli nagy hőingás okozza a panaszt a legtöbbeknek!

Szervezetünk működését alapvetően befolyásolják a környezeti hatások! A mostani nagy átalakulások időszakában ez fokozott terheléssel jár, mindenekelőtt a fokozott érzékenységű emberek esetében. Ez életünk fő vezérlője!

Most különösen fontos! Nézze meg miért, a meteogyógyász® mai videójában!

Fronthatás szombaton

Szombaton a hűvös, többfelé fagyos reggelt követően gyorsan melegszik az idő, helyenként ismét 15 fok közeli, vagy kevéssel afeletti hőmérsékleteket mérhetünk. Nem mindenki bírja ezt a változékonyságot!

Ez a gyors melegedés tehát okozhat panaszokat, akár intenzíveket is, ha fokozottan érzékeny!

Abban az esetben ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár migrént, fejfájást is tapasztalhat. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét, várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása esetén (akár a ház körüli munkáknál, vagy a kerti tevékenységeknél is érezheti ezt!). A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat. A koncentrálóképessége jelentősen romolhat, és emiatt a munkahelyén is romolhat a teljesítőképesség, ilyenkor a gyerekek is nehezebben tudnak figyelni az iskolában.

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerülje, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott.

Amennyiben kopásos eredetű ízületi bántalmakkal küzd, akkor szintén ajánlott arra készülnie hogy a panaszai erősödnek.

Szabadtéri tevékenységek

A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély, a gyors melegedés után viszont már kellemes, tavaszias hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szüksége. A szabadtéri tevékenységeknek kedveznek a körülmények, az esernyőkre nem lesz szükség.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Csapadék ezen a napon sem várható. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Reggel ismét sokfelé fagyhat, -8, +1 fok között alakulnak a minimumok, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas vérnyomás: 7 módszer, amivel az orvos szerint is csökkentheti otthon

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához