Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton a szél tépázhatja meg az idegeit

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, fronthatás, frontok, időjárásérzékenység, vérnyomás, migrén

Nehéz szombat vár ránk a szél miatt.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a már egyébként is kimerítő helyzet miatt kifáradt szervezetet újabb terhelések érik a hétvégén.

Az időjárás-érzékenyek már rendkívül kimerültek lehetnek a több mint egy hete tartó rendkívüli igénybevétel miatt. Ha önnek is alvásproblémái vannak, feszült, fáj a feje, ingerlékeny, ön is érintett lehet!

Veszélyeztetett ha most klimaxol! Erre számítson! Fontos dolgokat mond el a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

A tartósan kettősfrontokkal terhelt időszakban, így szombaton is még mindig jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok, a borongós időben pedig kifejezetten lehangolt, fáradékony lehet. A rosszkedv a teljesítőképességre is rányomhatja a bélyegét, emellett ingerlékenységet is kiválthat, ami pedig sokaknál a tartós fejfájást vonzza maga után. Most a görcsös és a migrénes fejfájás egyaránt jellemző lehet, a panaszok délen lehetnek a legerősebbek. Kifejezetten összetett helyzettel állunk szemben, az immunrendszer is tartós igénybevételnek van kitéve.

Nagyon sokan kimerültségre, tartós álmosságra, és a már emlegetett fejfájásra panaszkodnak. A fényszegény napokon még szembetűnőbbek a tünetek, az immunrendszer pedig folyamatosan gyengül. A szél általánosságban rontja a komfortérzetet.

Szabadtéri tevékenységek

A fagyos reggelen növekszik a megfázásveszély, a hőérzet pedig napközben is alacsonyan alakul. A szél főleg a Dunántúlon rontja a komfortérzetet, és több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet is. Az esernyőkre a déli tájakon lehet szükség.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A nyugati tájak kivételével főként a nap második felében fordulhat elő dél felől több helyen hószállingózás, kisebb havazás, délen, délkeleten havas eső, eső. A Dunántúlon sokfelé erős, nyugaton viharos lesz az északi szél, emellett keleten, délkeleten az északkeleti szél lehet élénk. Reggel az ország nagy részén fagyni fog, a csúcshőmérséklet pedig -1 és +5 fok között alakul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mitől érzem magam gyakran fáradtnak, teljesen kimerültnek? Az orvos válaszol

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához