Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton ízületi fájdalmakra számíthat

ízületi fájdalom, ízületi gyulladás, koronavírus, covid

Szombaton frontmentes marad az idő. A hűvös reggelen kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, a délelőtti melegedés idején pedig a vérnyomás-ingadozás lehet gyakori.

Az időjárás-érzékenyek számára kedvezőtlen volt a drasztikus változás, a szervezet nehezebben tud hozzászokni az őszi körülményekhez. Ha ingadozik a vérnyomása, gyakran változik a hangulata vagy ingerlékeny, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szombaton frontmentes időre számíthatunk a Kárpát-medencében, a változékonyság azonban eleinte még jellemző lehet, és utána is csak átmenetileg szűnik meg. Reggel helyenként párás lehet a levegő, ezeken a területeken az esetleges ízületi panaszai ismét felerősödhetnek, de egy rövid kímélő átmozgatással mérsékelheti is azokat. Különösen a szélvédett tájakon vérnyomás-ingadozást is tapasztalhat, a keringési rendszer betegségeivel élőknek ajánlott kerülni a nagyobb megerőltetéssel járó fizikai tevékenységeket.

Az ősz gazdag gyümölcsökben, érik a szilva, a körte, a szőlő, ezekben pedig rengeteg ásványi anyag és vitamin van, fogyasszon belőlük minél többet, a gyerekeknek tízóraira, uzsonnára tökéletes választás. Amellett, hogy erősítik az immunrendszert, az emésztést sem terhelik meg, ráadásul nagyon finomak is.

Szabadtéri tevékenységek

A hűvös hajnalon öltözzön fel kissé vastagabban, többfelé elkél egy kiskabát. Ugyanakkor délután a változó felhőzettel összefüggésben ingadozó lehet a hőérzete, a legkellemesebb időre a középső tájakon számíthat. A csendes, nyugodt napon érdemes sétálnia, sok időt tölteni a szabadban, de tehát főként délutántól készüljön változékonyságra, keleten esetleg kisebb csapadékra.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához