Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton nem lesz front, de az óraátállítás sokakat megviselhet

óraátállítás, orvosmeteorológia, óra, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentes idő ellenére is lesznek olyanok, akiket kifejezetten megvisel majd az óraátállítás.

Az időjárás-érzékenyek a közeledő óraátállítást is jobban megszenvedik, náluk a már fennálló panaszok intenzitása is növekedhet. Ha ön is azt veszi észre, hogy napról napra romlik az állapota, vagy sehogy sem akarnak múlni a tünetek, ön is érintett lehet! Sok stressz és óraállítás!

Sokak számára jelent megnövekedett egészségi kockázatot! Nézze meg a meteogyógyász® mai videójában:

Fronthatás szombaton

Szombaton is elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét, de csak a napos tájakon javul a komfortérzete, a kedélyállapota. A frontmentes idő ellenére az óraátállítás sokat ronthat az állapotán, készüljön fel! A téli időszámításra való átállás egyeseket tartósan megviselhet. Náluk alvászavarok, napközben is álmosság léphet fel, emiatt pedig csökkenhet a teljesítőképessége is. Ha ön is ezt tapasztalja, akkor az időben történő elalvás, és az új időszámításhoz időzített ébredés segíthet, illetve az étkezésben is próbáljon igazodni az egy órával eltolódott napirendhez.

Az ízületi bántalmakkal élők nehezebben ébredhetnek, őket viseli meg legjobban a hideg, a nyirkosság. A többfelé párás, ködös idő fokozza a tüneteket, azonban a délelőtt folyamán helyenként mérséklődnek, megszűnnek ezek a tünetek.

Emellett sokan fejfájást, kisebb idegességet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, az egész napja stresszesen telhet. Pihentesse szervezetét, amennyire tudja, próbálja tudatosan elkerülni a konfliktusokra esélyt adó szituációkat.

Az étkezés során reggel részesítse előnyben a melegítő ételeket: ilyenkor jobban kívánjuk a meleg teákat, melyek a most háttérbe szorult, ám nem kevésbé fontos folyadék-utánpótlásról is gondoskodnak.

Légszennyezés

A légszennyezettség a nagyvárosokban magas, és az eseménytelen idő hatására várhatóan máshol is növekszik a levegő károsanyag-tartalma. Elsősorban a PM10 és a nitrogén-oxidok feldúsulására számíthatunk, lehetőleg kerülje el a nagyvárosok forgalmasabb közlekedési csomópontjait!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához