Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: tartós álmosság ronthatja el a szerdát

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kezdődő enyhüléssel együtt újabb, akár markáns panaszok is megjelenhetnek még a kevésbé érzékenyeknél is.

Az időjárás-érzékenyek számára folytatódik a megterhelő időszak, azonban most egyre több olyan tünet jelentkezése várható, amik eddig háttérben voltak. Ha ön is tapasztal koncentrálási panaszokat, alvásproblémákat vagy migrént, ön is érintett lehet.

Most fordul vissza a nap! Fontos élettani következményeiről beszél a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán napközben még nem jön front, de gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül, és a hideg idő ellenére a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. A fokozottan érzékenyeknél a migrén lehet a leggyakoribb tünet, de az emésztőrendszeri panaszok is fokozódhatnak.

Országszerte a délutáni órákban jelentkezhetnek erősebben a tünetek. A megnövekvő felhőzet mellett csak kevés napsütés várható, illetve keleten még marad a hideg is, másutt kissé erősödik a nappali felmelegedés, nagy a napi hőingás.

Elsősorban migrén léphet fel, főként a Dunántúlon, azon belül is a délnyugaton élők körében. Keleten ez a tünet nem lesz jellemző, ott a fejfájás esetén inkább a görcsös tünetek erősödnek fel, de ezek is csak enyhébb fokban. A napokban gyakorivá váltak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, a munkahelyi és az iskolai teljesítőképesség is fokozatosan csökken.

Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek, a következő napokban ezek a tünetek egyre intenzívebbekké is válhatnak.

Légszennyezés

A levegőminőségben romlás elsősorban az Északi-középhegység térségében várható a szélvédett részeken, illetve a keleti határ közelében. A sétához válassza inkább a kevésbé forgalmas helyeket, kerülje el a zsúfoltabb belvárosi csomópontokat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika