Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap nem lesz valami jó a kedvünk

szorongás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a legtöbb panasz a tartósan nyirkos vidékeken jelentkezhet, de máshol is felléphetnek különböző intenzitású, olykor kifejezetten kellemetlen tünetek.

Az időjárás-érzékenyek állapota tovább romolhat, és a frontmentes napokon is egyre intenzívebb tünetek lesznek tapasztalhatók! Ha ön is keringési problémákkal, ízületi bántalmakkal vagy ingerlékenységgel küzd, ön is érintett lehet.

Még az arcbőrünk egészségét is befolyásolják a frontok, igen sokféle módon terheli a szervezetünket. Nézze meg a meteogyógyász® mai videójában, hogy mi történik:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap nem érkezik front, a hideg reggelen azonban az ízületi panaszokkal élők fájdalmai hosszabb időn át is felerősödhetnek. A nap második felében a fejfájás is fokozódhat, de lesznek olyan területek, ahol a napos időszakok javítják a hangulatot és a közérzetet. A kifejezetten hideg, helyenként nyirkos reggelek és a hűvös nappalok is okozhatnak panaszokat.

Elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti. A fejfájás felerősödése szintén jellemző lehet, főként a nap második felében: ekkor a görcsös jellegű fájdalom fokozódására van esély. Markáns tünetek nem várhatók, de a következő napokban tartósan is előfordulhatnak, csakúgy, mint a keringési panaszokkal élők körében.

Szabadtéri tevékenységek

Délután lesznek olyan tájak, ahol kisüt a nap és kellemes időben lesz részünk, ez pedig sokakat a szabadba csábít. Érdemes is minél több időt a friss levegőn tölteni, és kihasználni kellemes időt. A nyirkos vidékeken azonban kellemetlen lehet a kint tartózkodás. Reggel elkél a kabát, a vastagabb cipő, a torokgyulladás megelőzésére pedig hordjon sálat. Immunrendszere erősítése érdekében egyen több nyers gyümölcsöt, zöldséget.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához