Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia vasárnap: szegény migrénesek...

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, front, fronthatás, időjárás-érzékenység, fejfájás, migrén

Új év első napja ilyen tünetekel köszönt az időjárás-érzékenyekre.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartós melegfront jellegű tünetekkel kell számolni. Az időjárás-érzékenyek az újévet is panaszokkal kezdhetik. Ha ön is migrént tapasztal, aluszékony, erősödnek a gyulladásos tünetei, netán migrénes, ön is érintett lehet!

Mi kell, hogy tényleg boldog új évünk legyen? Fogadja meg a meteogyógyász® tanácsait!

Vasárnap, újév napján is frontmentes időben bízhatunk, de főleg északkeleten többfelé fényszegényen telik majd a nap. A nyugati megyékben élők azonban feltöltődhetnek egy kis energiával.

A szilveszter éjjel és újév reggele azért hűvösebb lesz, könnyen megfázhat!

Reggel helyenként ködös lesz a levegő, ezért amennyiben ízületi fájdalmakkal küszködik, akkor folytatódnak az ön számára nehéz napok. A köd északkeleten foltokban tartósnak bizonyul, az egész napos szürke idő, a napfény hiánya pedig rosszkedvet válthat ki, előjöhetnek a depresszió-szerű tünetek. Ez akkor fokozottan is igaz, ha a szilveszter estén nem vigyázott, és megterhelte szervezetét. Fáradnak, nyűgösnek érezheti magát, kedvetlenséget tapasztalhat. Az újévet köszöntő társasági, baráti összejöveteleken jókedvre derülhet, a családi programok alkalmával is javulhat a hangulat.

A migrénesek tartós és intenzív tünetekre számíthatnak, az ő állapotukban nem várható jelentős javulás a következő napokban sem.

Milyen idő lesz újév első napján?

Az új év első napján főként északon, északkeleten és a Fertő-tó környékén maradhat tartósan párás, ködös az idő, néhol szitálás is kialakulhat. Máshol fátyolfelhős-napos időre készülhetünk. A Dunántúlon sokfelé élénk, erős lehet a délnyugati szél. Kora reggel 1 és 10, napközben a borongós, nyirkos tájakon 5 és 10, máshol 11 és 17 C-fok között alakul a hőmérséklet. A legmelegebb délnyugaton lesz.

Balesetveszély:

A közlekedésben a reggeli ködfoltok területén jelentősen csökken a látástávolság, vezessen lassabban, óvatosabban, tartson nagyobb követési távolságot!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához