Ezeket látta már?

Jónak lenni jó! A koraszülött babák fejlesztésére gyűjtenek idén

shutterstock 1531699415

A Jónak lenni jó! kezdeményezés idén a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja.

A közmédia akciójában gyűjtött adományokkal hosszú távon lehetővé válik egyedülálló komplexitású gondozásuk és utánkövetésük egészen kisiskolás korig.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Jónak lenni jó!-t egy olyan közszolgálati márka, amely egy évtized alatt a média világában páratlan mértékű támogatást nyújtott a kedvezményezett szervezeteknek. A karitatív összefogásnak köszönhetően 2012 óta a felajánlások összértéke meghaladta a 2 milliárd forintot.

„Morális kötelezettségünk is, hogy a magunk módján mi is mindent megtegyünk, hogy eljusson a segítség oda, ahol a legnagyobb a szükség. A kora gyermekkori gondozásba, fejlesztésbe fektetett minden energia és minden fillér az alapja annak, hogy a gyermekek esélyt kapjanak a teljes életre, a boldog gyermekkorra.” - jelentette ki a sajtótájékoztatón Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. (DMSZ) vezérigazgatója.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette: a kampány során befolyó adományokkal lehetőségük nyílik a fejlődéstámogató központ bővítésére. A Semmelweis Fejlődéstámogató Központ megújításának célja, hogy megháromszorozódjon az ellátott gyermekek száma és a jelenlegi 650-700 helyett mintegy 2 ezer gyermek számára tudjanak ellátást biztosítani évente.

Illetve a jelenlegi 3-5 éves korhatárt kibővítve, a jövőben 8 éves korukig szeretnék nyomon követni az egyetem klinikáin kezelt koraszülötteket és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élőket. A központ komplexitása abban rejlik, hogy az egyetem érintett betegeinek és családtagjaiknak betegútját menedzselik, és nem a szülők járnak szakemberről szakemberre – tette hozzá a rektor.

A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája az ország legnagyobb koraszülött ellátója és országos SMA központ is – mondta dr. Szabó Attila, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes. A koraszülötteken kívül az oxigén-hiánnyal született, anyagcsere betegséggel és különböző neuromuszkuláris betegséggel élő csecsemők és kisgyermekek ellátásában vesz részt a jelenleg is működő ambulancia és a kibővülő központ.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója hangsúlyozta, az elkövetkező hónapokban a közmédia valamennyi csatornája kiemelt témaként kezeli a fejlődéstámogatásra szoruló gyermekek és családjuk hétköznapjainak bemutatását és a segítségnyújtás lehetőségeit. „Ezúttal is számítunk nézőink, hallgatóink, olvasóink támogatására, a közéleti személyiségek felajánlásaira, és a piaci szereplők csatlakozására a társadalmi felelősségvállalás jegyében, hozzájárulva a gyermekek korai fejlesztéséhez.”

Idén a Semmelweis Egyetem Alapítvány tevékenységét több módon lehet segíteni: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra.

A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

A jótékonysági akcióba a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre várják a felajánlásokat, a kampány alakulásáról a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

A Jónak lenni jó! Magyar Termék Nagydíjjal elismert nemzetközi szintű kampány tizenegy éve példaértékű összefogást valósít meg, közösségi erőt teremtve hidat képez a világ magyarsága, a támogatók és rászorulók között. A karitatív kezdeményezés kiérdemelte Ferenc pápa áldását, a katolikus egyházfő magyarországi látogatásakor maga is magyarul mondta, hogy Jónak lenni jó!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért igényel speciális figyelmet a császármetszéses babák táplálása!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

baba

Forrás: Semmelweis Hírek
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához