Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, ezekre a panaszokra számíthat kedden

orvosmeteorológia, meteorológia, frontok, fronthatás, frontérzékenység, időjárás-érzékenység, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az előző héthez képest javult az élettani helyzet, de most sem várható, hogy mindenki tünetmentes időszaknak örüljön.

Javuló humánmeteorológiai helyzetet hozott az átvonult atipikus hidegfront. Jó tudni, hogyan változik most a frontérzékenyek állapota, és mire kell ebben a helyzetben különösen odafigyelniük!

Mi vár a frontérzékenyekre? Fontos tanácsot ad ma a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden nem érkezik légköri front, azonban melegfronti tünetek és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás szintén megterhelő lehet, ami főleg a mélyebb völgyekben lehet jobban megfigyelhető!

Abban az esetben, ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár kisebb migrént, fejfájást is tapasztalhat. Most a szokásosnál nagyobb hangsúlyt kell fektetni az élénkítésre, azonban kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a fizikai és a szellemi munkavégző-képeségét is, délután azonban a napsütés már sok esetben ellensúlyozhatja a panaszokat.

Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a tüneteik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket. Napközben aztán gyorsan szűnnek a panaszok, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket. Délutánra várhatóan jelentősen javul majd a helyzet.

Szabadtéri tevékenységek

A napsütés és a száraz idő kedvez a kinti programoknak, érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni. A szél azonban többfelé zavaró lehet, a hőérzetet is csökkenti néhány fokkal, de a napsütés kellemes hangulatot okozat. Reggel a hűvösebb völgyekben kissé fennáll a megfázás veszély, ha nem megfelelően öltözik.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden is napos idő várható, de keleten erősebben megnövekedhet a felhőzet és kisebb eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északias szél többfelé lesz élénk, helyenként erős. Hűvösebb lesz a reggel, 7-14 fokot mérhetünk, de fagyzugos, szélcsendes helyeken pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben 19-25 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához