Ezeket látta már?

Beperelte Magyarországot a Pfizer és a BioNtech

Pfizer, per, magyarország, bíróság, vakcinaszállítmány, oltás

Egy amerikai vállalat, a Pfizer és a vele együttműködő BioNTech perli Magyarországot, derült ki a Politico birtokába került bírósági iratok alapján.

A Pfizer szóvivője megerősítette, hogy jelenleg egy belga bíróságon zajlik az eljárás. A per oka az, hogy Magyarország 60 millió euró értékben rendelt hárommillió Pfizer vakcinát, majd 2022 novemberében értesítette a gyártót, hogy az ukrajnai konfliktus miatt nem hajlandó sem fizetni értük, sem igénybe venni a szállítmányt. - számolt be a hvg.hu.

A beszerzett dokumentumok szerint Magyarország nem csak, hogy elutasította a fizetést, de a vakcinák szállítását sem kérte. Márciusban már volt egy bírósági meghallgatás az ügyben, ahol a bíróság elutasította a Pfizer sürgősségi eljárásra vonatkozó kérelmét. Azóta az ügyben nem történt előrelépés.

Ezen kívül a Pfizer Lengyelország ellen is pert indított hasonló okok miatt. A lengyelek is lemondhatták a vakcinaszállítmányukat, és elutasították a fizetésüket.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kihantolták egy nő holtestét: családja arra gyanakszik, hogy nem covid okozta a halálát

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Covid-19

Forrás: HVG
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához