Ezeket látta már?

Rákbetegséggel küzd Katalin - ezt üzente a hercegné az embereknek

Rák betegséggel Katalin hercegné

Kiderült, mi baja Katalin hercegnének: két hónapon át semmit sem lehetett tudni Katalinról, vadabbnál vadabb feltételezések láttak napvilágot a januári hasi műtétje óta.

Péntek este a BBC számolt be arról, hogy Katalin hercegné videónyilatkozattal hozta nyilvánosságra, hogy rákkal küzd. Mint mondta, hihetetlenül kemény hónapok állnak mögötte, de jól van, és minden nappal egyre erősebb.

Ezt üzente Katalin hercegné

Hogy a rák mely típusát diagnosztizálták nála, arról nem beszélt a hercegné, azt viszont elmondta, hogy amikor januárban hasi műtéten esett át, még nem lehetett tudni, hogy rákos megbetegedéssel küzd.

"A műtét utáni vizsgálatok azonban rákot mutattak ki, orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kezelésen. Jelenleg ennek a kezdeti szakaszában járok."

Katalin hozzátette, gondol mindazokra, akik rákkal küzdenek, hozzátéve: mindenkitől azt kéri, aki a betegség bármelyik formájával kénytelen szembenézni, ne veszítse el a hitet és a reményt.

"Természetesen hatalmas sokként ért minket a diagnózis. Vilmos és én a privát életünkben minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy a családunk feldolgozza ezt a helyzetet. Időbe telt, amíg felgyógyultam ebből a nagy műtétből és megkezdődhetett a kezelésem. Időbe telt az is, hogy mindent a számukra megfelelő módon magyarázzunk el Györgynek, Charlotte-nak és Lajosna , és megnyugtassuk őket, hogy rendbe fogok jönni". – fogalmazott a hercegné, majd a szimpatizánsainak is üzent:

"Az, hogy Vilmos mellettem van, a vigasz és a megnyugtatás nagyszerű egyszerre. Ahogyan az a szeretet, támogatás és kedvesség is, melyet tanúsítottatok. Mindkettőnknek sokat jelent."

Nyilatkozatában Katalin hangsúlyozta, várja, hogy mielőbb visszatérhessen a munkájához, de jelenleg a felépülést kell előtérbe helyeznie, miközben a családjának most időre, térre és privát szférára van szüksége.

A rákbetegség részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Kensington-palota azt mondja, bízik abban, hogy a hercegnő teljesen felépül. A kemoterápiás kezelés február végén kezdődött. A palota közölte, hogy nem oszt meg további magán egészségügyi információkat, beleértve a rák típusát sem: a családnak most "egy kis időre, térre és magánéletre" van szüksége.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Katalin hercegnő után, most III. Károly király szorul kórházi kezelésre

Mi a tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: BBC
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához