Ezeket látta már?

Szünetel a gyermek gasztroenterológiai ellátás Fehérváron, ez az oka

hasfájás, hepatitisz, gyerek, betegség, májgyulladás

A fehérvári gyerekeket Budapesten, Veszprémben és Győrben látják el, ahol már most hosszú a várólista.

"Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés átmenetileg, humánerőforrás-hiány miatt szünetel. A térség betegellátása továbbra is biztosított, az átmeneti időszak alatt ezen ellátások a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Gyermek gasztroenterológiai szakrendelőiben folyamatosan elérhetőek, így egyetlen beteg sem marad ellátatlan" - olvasható a fehérvári kórház közösségi oldalán.

A posztban hangsúlyozták, hogy a sürgősségi esetek ellátása továbbra is a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályán történik. Amennyiben állapotuk alapján szükséges, a gyermekek a Heim Pál Gyermekkórházba vagy pedig a Semmelweis Egyetem I. vagy II. sz. Gyermekklinikájára kerülnek áthelyezésre annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek.

"Intézményünk azon dolgozik, hogy az ellátás a lehető legrövidebb időn belül ismét elérhetővé váljon!" - derült ki a bejegyzésből.

A gyermek gasztroenterológiai szakrendelés többek között azért is került nehéz helyzetbe Székesfehérváron, mert a kórház gyermek gasztroentorológus főorvosa 2021 decemberében tragikus hirtelenséggel elhunyt. A másik orvos pedig nyáron mondott fel. A bejegyzés alatti kommentekből kiderült, hogy a posztban említett győri, veszprémi és budapesti kórházakban már most is hosszú, több hónapos a várólista van.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: https://www.facebook.com/fmszgyeok.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához