Ezeket látta már?

Új helyre került a Dél-pesti régió traumatológiája

semmelweis egyetem, dél-pesti régió, átköltözés

A Semmelweis Egyetem oktatási és betegellátási profilja most már a traumatológia területén is bővült.

Az új intézkedés értelmében a Dél-pesti régió traumatológiai ellátása most már a Semmelweis Egyetem feladata, miután november 1-jén sikeresen integrálták a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Merényi Gusztáv telephelyét az egyetemhez.

A Traumatológiai Klinika most az egyetem Külső Klinikai Tömbjében működik, ahol heti hét nap, 24 órás ellátást biztosít nemzetközi színvonalon

Ezen átszervezés révén a traumatológiai ellátás közelebb került azokhoz a társszakmákhoz, amelyekkel szorosan együttműködik, például az intenzív ellátás, sebészet és képalkotás területén. Az intégráció révén a Semmelweis Egyetem együttműködik az Országos Kórházi Főigazgatósággal és a Dél-pesti Centrumkórházzal, és az ellátást az egyetem Klinikai Központjában nyújtja a jövőben.

Ezen változásokkal a traumatológiai ellátás kapacitása is bővült, beleértve az intenzív ágyakat is. Az intézet személyi és humánerőforrásait is átvette az egyetem, és folyamatosan biztosítja a traumatológiai ellátást, beleértve a helikopterleszállót is a KBE épület tetején.

A betegek számára kialakították a megfelelő fogadóközpontot, ahol a mentőszolgálat ide szállítja a sérülteket, és a járóbetegellátás is itt történik.

A kontrollvizsgálatokat továbbra is a Merényi telephelyen végzik

Ezen átadás-átvétel révén az egyetem portfóliója kibővült traumatológiai ellátással és képzési lehetőségekkel, és a Dél-pesti régió 564 ezer lakosát ellátó terület került az egyetemhez.

Az első napokban már sikeresen elláttak számos beteget, a leggyakoribb sérülések közé tartoztak a végtagficamok és combnyaktörések. A Traumatológiai Klinika vezetője dr. Bodzay Tamás, aki tapasztalt sebész, traumatológus és ortopéd sebész.

Ezen a linken, megtudhatja, melyik szakrendelés hova költözött át: link

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ne hagyja az állam zsebében az egészségpénztár után járó állami támogatást!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: Semmelweis Hírek
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához