Ezeket látta már?

Legyen olyan, mint egy akcióhős: egyszeri véradással három életet is megmenthet

vörösketeszt véradás véradó akció nyáron

"Véredben van a segítség!" mottóval, videóval erősíti a Magyar Vöröskereszt a nyári véradó kampányát.

A Magyar Vöröskereszt és a Dot Creative ügynökség közös kommunikációs kampányt indított, hogy minél több embert buzdítsanak önkéntes véradásra a nyári szezonban. A Véredben van a segítség! kampányukban megmutatják az embereknek, hogyan válhatnak valódi akcióhőssé, miközben egyszeri véradással három életet is megmenthetnek.

A magyarországi vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes jelentkezésére van szükség a véradó eseményeken. A Magyar Vöröskereszt már 1939 óta szervez önkéntes véradó eseményeket országszerte. Ezeken az eseményeken egy előzetes orvosi alkalmassági vizsgálatot követően bármely felnőttkorú állampolgár adhat vért.

A tanítási szünet végével a hétköznapok részét képző önkéntes véradás ki-kimarad a nyári teendők és programok közül. Ennek ellensúlyozására a Magyar Vöröskereszt hagyományosan nyári mozgósító kampányt szervez, amelyhez idén partnerként a Dot Creative csatlakozott.

Közös kampányukban arra világítanak rá, hogy míg egy akciófilm hőse számtalan alkalommal adja vérét, hogy életeket mentsen, addig a Magyar Vöröskereszt véradó eseményein résztvevő önkéntes véradók számára elég csak egyszer vért adni, hogy három ember életét megmenthessék.

A Véredben van a segítség! integrált kommunikációs kampány alapját egy kétbalkezes, indokolatlanul sokszor vérét áldozó önjelölt hős történetei adják” – mondja el Surowiak Márton, a Dot Creative kreatívigazgatója. – „Ezeket a történeteket egyszerű, de hatásos képregényes és filmes módon is bemutatjuk, mérlegre állítva, milyen csekély erőfeszítésbe kerül a véradás egy akcióhős áldozataihoz képest.”

Nyáron is fontos a véradás, ne feledkezzen el róla!

Az önkéntes véradás különösen fontos társadalmi ügy” – magyarázza Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős szakmai vezetője. – „A véradást követően a háromféle vérkészítmény segítségével akár három beteg gyógyulását segíthetjük. Ezért a szlogen: 1 egységnyi vér akár 3 ember életét mentheti meg. A Magyar Vöröskereszt csapatával folyamatosan keressük az újszerű megoldásokat, hogy mindezt bemutassuk és érzékeltessük. Bízunk benne, hogy a Véredben van a segítség! kampány jó eszköz ehhez, és minél többen éreznek motivációt az önkéntes véradáshoz.

A nyári véradó kampány kreatív elemeivel folyamatosan találkozhatunk a nyár folyamán online és offline formában, így a közösségi médiában, a www.veradas.hu oldalon, illetve óriás- és és citylight plakátokon országszerte.

Hol lesz legközelebb önkéntes véradás?

Kattintson ide, és használja a helyszínkeresőt, hogy megtudja, legközelebb hol lesz Magyar Vöröskereszt által szervezett önkéntes véradó esemény.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hogy kerül a levett vér a műtőbe? - megnéztük

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához