Ezeket látta már?

Ha életet szeretne menteni, adjon vért!

véradás, ovsz, vér, kórház

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Kórházszövetség és a Medicina 2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség.

A szervezetek vezetői, Matusovits Andrea főigazgató, Velkey György elnök és Pásztélyi Zsolt elnök ebben azt vállalják, hogy szakmai és kommunikációs szinteken is szorosan együttműködnek a véradás népszerűsítése érdekében.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a betegellátás, a vérgazdálkodás biztosítása mellett kiemelt feladatának tekinti a véradás társadalmi elfogadottságának, megbecsülésének és a véradási hajlandóságnak a növelését. Ezen belül is különösen fontosnak tartja egészségügyi intézményekkel való együttműködésben rejlő lehetőségek megkeresését. Az egészségügyi intézménybe akár betegként, akár hozzátartozóként betérő polgárok pedig olyan asszociációs közegbe kerül, amely különösen alkalmas lehet a véradó hajlandóság növelésére, érzékenyítésre.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a közös cél elérése érdekében az együttműködő partnerek felmérjék az egészségügy fekvő- és járóbetegellátó intézményeiben meglévő lehetőségeket, amelyek alkalmasak lehetnek véradók toborzására.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Kórházszövetség egyébként már januárban is közösen pályázott a Richter Anna díjra, innovatív ötletükkel az orvos kategóriában be is jutottak a döntőbe. A Visz a vérem projektjük célkitűzése, hogy 100+1 véradó toborzó influenszer képzésével és közösségé építésével megújítsák a véradás népszerűsítésének a kommunikációját.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nekem van, másoknak meg szüksége van rá - így segít János

Forrás: OVSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához