Ezeket látta már?

Segítségnyújtás Ukrajna

Megérkezett a Magyar Vöröskereszt segélyszállítmánya Ukrajnába

ukrajna, adomány, magyar vöröskereszt

Rendben célba ért a Magyar Vöröskereszt 1 tonnás segélyszállítmánya Beregszászra, az Ukrán Vöröskereszt Kárpátaljai Megyei Szervezetéhez.

A kiosztható csomagokba elsősorban tartós élelmiszer (liszt, cukor, étolaj, rizs stb.) került, amivel a lakosság ellátását helyben tudja segíteni a szervezet. A szervezet a határon túlra, Kárpátaljára eljuttatott segélyszállítmányát várhatóan egy újabb 24 tonnás szállítmány fogja követni az ottmaradók ellátásának biztosítására.

A Kárpátaljai Vöröskereszt Szervezetével a szakmai mellett évek óta baráti viszonyt is ápol a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A most eljutatott élelmiszerszállítmány hatékony támogatást jelent az ottani tagszervezetnek a jelenlegi helyzetben.

ukrajna, adomány, magyar vöröskereszt Újabb 24 tonnás szállítmányt küldenek majd az Ukrajnában maradók számára Forrás: Magyar Vöröskereszt

A háború kitörése óta a Magyar Vöröskereszt a határmenti önkormányzatok által üzemeltetett befogadóhelyek működésében segít, tábori ágyakat, pokrócokat, egyszerhasználatos lepedőket, valamint felület- és kézfertőtlenítőket juttatott a keleti országrészben kijelölt befogadóközpontokba.

Olvasson tovább! Itt is kaphatnak ingyenes egészségügyi ellátást az ukrán menekültek

Emellett részt vesz az élelmezésben, továbbá tájékoztatással, elsősegélynyújtással és pszichoszociális segítségnyújtással, családi kapcsolatok megszakadása esetén keresőszolgálattal támogatja a menekülteket.

A szervezet elsősorban két nagy határmenti városra, Záhonyra és Lónyára összpontosította jelenlétét, de a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőnél is részt vesznek a menekültek fogadásában.

Olvasson tovább! Kórházi és egészségügyi ellátást kapnak az ukrajnai menekültek Magyarországon

Ezenkívül Uszkán és a Barabás határátkelőhelyen ideiglenes menedékházat állítottak fel. A határmenti települések mellett Budapesten is segítik az Ukrajnából érkezőket, elsősorban a Nyugati pályaudvaron fogadják őket ennivalóval, meleg itallal, valamint tájékoztatással szolgálnak a tovább utazóknak és a szálláshely-keresőknek.

A szervezet a határon túlra, Kárpátaljára eljuttatott segélyszállítmányát várhatóan egy újabb 24 tonnás szállítmány fogja követni az ottmaradók ellátásának biztosítására.

Forrás: EgészségKalauz