Hogyan igényelhető a speciális étrend az iskolákban? Útmutató szülőknek: minden, amit a diétás közétkeztetésről tudni kell.
Szezonális és helyi alapanyagokkal fejlesztik az étlapot a közétkeztetésben.
Svédasztalos menzák biztonságosan a Nébih tanácsaival.
Magyarországon aggasztó tendencia, hogy az elhízás egyre fiatalabbakat érint: már az általános iskolások között is minden negyedik gyermek túlsúlyos, közben egyre jobban terjed az alultápláltság is.
A táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló jogszabálytervezet fő célja, hogy pontosan meghatározza a gyermekek egészséges fejlődéséhez, a betegségek megelőzéséhez és a betegek megfelelő gyógyulásához szükséges, a közétkeztetésben nyújtott tápanyagtartalmat. Célként tűzi ki többek között a kellő mennyiségű zöldség- és gyümölcs-fogyasztást, valamint a só és a telített zsírsavak bevitelének csökkentését.