Ezeket látta már?

Mi ez a változás - mi történik épp az EgészségKalauz oldalán?

egészsegkalauz.hu, EgészségKalauz, hírek

Biztosan észrevette a változásokat az EgészségKalauz oldalán más a logónk, átrendszereztük a rovatokat, cikkeket, megjelent az új tünetkereső alkalmazásunk. Mégsem csupán ennyi a lényeg néhány szó minderről.

Az egeszsegkalauz.hu a közérthető, megbízható egészségügyi híreivel régóta a legolvasottabb hazai hírszájtok mezőnyébe tartozik. A kérdésekre azonnali válaszokat és megoldásokat felvázoló cikkeivel mindig is hiánypótló szerepet töltött be az egészségügyi szájtok között. Természetesen nem elégedtünk meg ezzel, folyamatosan vizsgáltuk, hogyan állhatnánk minél erőteljesebben az olvasó oldalán, elemeztük, hogy miről olvasnak, mikor tájékozódnak nálunk Önök a legszívesebben?

Ezért használunk mostantól hármas tagolást a rovatstruktúránkban

Egyértelművé vált, hogy alapvetően három életszituációban érdeklődnek egészségügyi kérdések iránt az olvasóink – így hát újraterveztük az oldalunk, s a friss híreken túl mostantól ehhez a három élethelyzethez, az ún Patient Timeline-hoz (betegidővonalhoz) igazodik az EgészségKalauz. Lexikonszerű információs rovatok, tematikus gyűjtések helyett abban szeretnénk segíteni tehát, hogy Ön a saját élethelyzetének megfelelően, minél gyorsabban, egyszerűbben eligazodhasson az egészségtartalmakban, és az egészségügy világában. Mégpedig egyértelműen, magabiztosan, mintha csak egy turistajelzést követne egy sűrű erdőben.

  1. Az „Orvos előtt: tünetek, panaszok” rovatunk azoknak az olvasóinknak nyújt hasznos tartalmat, akik olyan nem múló, esetleg napok, hetek alatt egyre erősödő tüneteket tapasztalnak magukon, amelyek lehetnek akár egy kezdődő betegség jelei is.
  2. Az „Orvosnál: vizsgálatok közben” rovatunk abban az élethelyzetben nyújt támaszt, amikor Ön a panaszokkal, tünetekkel már orvoshoz fordult, aki laborvizsgálatra, egyéb vizsgálatokra küldte - esetleg már a vizsgálat eredménye is birtokában van, ahol látható, hogy néhány érték eltérést mutat a normálistól.
  3. A „Diagnózis után: betegségek, kezelések” rovatunk akkor segít informálni Önt, amikor az orvosa a vizsgálati eredmények alapján már felállította a diagnózist, elmondta, hogy milyen betegségre következtet, amelynek kezelésére gyógyszereket is felírt. Többet megtudhat saját betegsége „természetéről”, kezeléséről, gyógyításáról vagy épp a hozzá kapcsolódó új kutatásokról. 

Ingyenes tünetkereső, tünetellenőrző!

Új alkalmazásunk percek alatt segít beazonosítani a problémáját, és megmutatja, hogy melyik szakterületen érdemes orvoshoz fordulnia. Hogyan működik? Egyszerűen! Írja be a tüneteit ide, vagy kattintson rá az érintett testrészre a női vagy férfi alakon, közben kérdésekkel pontosítjuk a panaszát, és máris megkapja az eredményt.

Kipróbálná? Kattintson tovább a tünetkereső, tünetellenőrzőhöz!

Változás, nem megújulás

Ahogy az életben is van: más az, ha valaki jobb formát akar mutatni magáról, és más az, amikor valóban jobb formába akar lendülni. Az előbbi esetében elég ha egy előnyösebb ruhát választ, máris jobban fest, az utóbbi esetében viszont, akárcsak egy életmódváltásnál, meg kell változtatnia a szemléletét, szokásait, át kell alakítania önmagát, minőségében kell változnia, fejlődnie. Az utóbbi út nehezebb és hosszabb, de lényegibb – mi is ezt választottuk — vallja Papp Tímea, a portál főszerkesztője. — Mit is takar ez a fejlődés? Olyan szemléletváltást, ami nem csak az oldalstruktúrában, de a napi munkánkban is megjelenik. Ezután is figyeljük és követjük tehát a digitális lábnyomokat, az olvasók legfőbb érdeklődési pontjait és ennek megfelelően alakítjuk majd ki a jövőbeli új rovatainkat, digitális eszközeinket, írjuk meg tartalmainkat — s ha változik valami az olvasók érdeklődésben, mi is újratervezünk, megváltozatjuk a megszokott fókuszokat, hogy igazán hasznosak lehessünk a számukra.

Tisztelettel:

az EgészségKalauz csapata és a weboldal munkatársai

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához