Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

Nyaraláson felfázás: a hólyaghurutot nem a hideg okozza (x)

Nyaraláson felfázás: a hólyaghurutot nem a hideg okozza (x)

Azt hinnénk, hogy felfázni csak hidegben lehet, pedig a hólyaghurut nyáron, akár a legnagyobb hőségben is jelentkezhet. Különösen a nők hajlamosak rá, hogy akár még a nyaraláson is felfázzanak. Egy kis odafigyeléssel a hólyaghurut megelőzhető.

A felfázásról sokan azt gondolják, hogy a hideg okozza, pedig a hólyaghurut valójában egy bakteriális eredetű fertőzés, amelyet nagyon gyakran a húgyutakba kerülő E. coli baktérium idéz elő. Összeszedtük, miféle veszélyek leselkednek ránk a kánikulában.

Vigyázzunk, a nedves fürdőruha veszélyes lehet!

A strandon, fürdőzés után mi, nők gyakran kifekszünk a napra szárítkozni, és eszünkbe sem jut, hogy a nedves dresszt le kéne cserélnünk szárazra. Pedig az intim területeken könnyebben alakulhatnak ki fertőzések, ha a vizes fürdőruhában maradunk. A nyirkos textil ugyanis ideális közeg a kórokozók szaporodásához. Ha a nemkívánatos baktériumok a húgycsőbe jutnak, onnan akár a húgyhólyagig is felvándorolhatnak, ahol gyorsan gyulladást, hólyaghurutot okozhatnak.

A strandvécén csak okosan!

A strandok közös illemhelyeit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, a fertőzésektől való félelem az ilyen helyeken egyáltalán nem alaptalan. Néhány szabály betartásával azonban kivédhetjük a bajt: érdemes pisilés előtt is kezet mosnunk, nemcsak utána, fontos ugyanis, hogy az intim területeinkhez tiszta kézzel nyúljunk! Soha ne üljünk rá közvetlenül a közös WC-deszkára! Ügyeljünk a helyes törlési irányra, azaz mindig elölről hátrafelé töröljünk!

Óvatosan a romantikus kalandokkal!

Sajnos a szex is fokozza a hólyaghurut kockázatát, különösen olyankor, ha nem tudunk utána rendesen mosakodni vagy vécére menni. Bár a nyaraláson könnyen elveszíthetjük a fejünket, mégis érdemes inkább konzervatívabbnak maradnunk és a szállodai szobában szerelmeskednünk. A nőknek ugyanis az együttlét után érdemes minél hamarabb kimenniük pisilni, mert ha netán kórokozó sodródott a húgycsőbe, úgy még időben ki tudjuk tessékelni onnét, hogy reggelre ne alakuljon ki gyulladás a húgyhólyagban. Fontos az is, hogy összebújás előtt és után is mosakodjunk.

Bajt okozhat a nyári zápor

Bár a felfázást nem kifejezetten a hideg okozza, mégis ügyeljünk arra, hogy ne legyünk hűvösben tartósabb ideig. A lehűlt testtájakon ugyanis gyengül a keringés, emiatt viszont jóval fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. Nem véletlen tehát, hogy a hólyaghurutot a köznyelvben „felfázásnak” is nevezik. Ne üldögéljünk hosszasan hideg felületen, ne lógjon ki a derekunk, ha túlhűtött, légkondicionált helyiségekben ücsörgünk. A nyári zápor izgalmas kalandnak is tűnhet, ám ha eláztunk, érdemes minél hamarabb átöltöznünk.

 Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer Forrás: Phytotec Hungária

Bosszantó felfázásra Urzinol

A felfázás roppant kellemetlen tüneteit sokan ismerjük: fájdalmas alhasi görcsök kínoznak, miközben pisilni kell, a vizeletürítés pedig csípő és égő érzést okoz. Korai stádiumban bőséges folyadékfogyasztással és gyakori vizeletürítéssel átmoshatjuk a húgyutakat, így akár meg is állíthatjuk a fertőzés súlyosbodását. Emellett hasznos segítség lehet a baktériumölő hatású medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tabletta. A medveszőlőlevél baktériumölő hatása klinikailag bizonyított, és képes csökkenteni a hólyaghurutos panaszokat is. Amint a felfázás első tünetei jelentkeznek, érdemes elkezdeni szedni az Urzinol tablettát. A gyógynövény hatóanyaga kifejezetten a húgyhólyagban fejti ki antibakteriális hatását, miközben – az antibiotikumoktól eltérően – vele szemben nem alakul ki rezisztencia. A medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tabletta recept nélkül kapható a patikákban.

kockazatokrol3
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához