Ezeket látta már?

MÍTOSZROMBOLÓ EGYPERCES

Mítoszromboló: 5 orvosi tény, amit a vitaminipar nem hirdet

vitamin, Dvitamin, vitaminhasznosulás, mítoszromboló, egyperces, vakcinainfó, orvos válaszol

Vitaminhasznosulás versus pénzkidobás. Egyperces mítoszromboló következik a Vakcinainfó - Az orvos válaszol csoport orvosaitól.

Vitaminok

Csak és kizárólag D-vitamint van értelme szedni, ősztől tavaszig, hacsak nem áll fenn Önnel speciális állapot/betegség. A legtöbb vitamin egyébként vízben oldódó, így a legtöbb multivitamin készítményt alkalmazója még aznap ki is pisili.

Ásványi anyagok

Ezek klasszikusan az ionok, mint a nátrium, kálium, magnézium, stb. El kell hogy keserítsük Önöket, ezek a mezei csapvízben, kútban, pocsolyában is megtalálhatók, általánosságban felesleges külön készítményeket vásárolni (kivételek persze itt is vannak, például intenzív sporttevékenységet végzők esetében).

Kollagének

Már a gyomorban lebontják őket a sav és az emésztőnedvek.

Probiotikumok

A biológiai hasznosulásuk kb. nulla, nagyrészük elbomlik, mielőtt a belekbe érkezne. Újabb kutatások szerint nagyjából semmit nem érnek, sőt, egyes study-k szerint használatuk ártalmas is lehet (például emésztőszervrendszeri betegség utan késleltetik a normál flóra helyreállásat).

Zsírégetők

Zsírt égetni két dolog tud. A testmozgás, és a máglya.

A leírt tények elsősorban annak a jelenségnek szólnak, hogy sokan ezeket a készítményeket ötletszerűen, megelőző jelleggel szedik, "csak úgy/láttam a tv-ben/a szomszéd Alajos bácsi is szedte!" felkiáltással. Egészen más az, amikor ezt valamilyen terápiás jelleggel, orvosi tanács alapján teszik!

A legjobb példa erre a magnézium, melynek igazoltan van szívritmuszavarokat csökkentő, izomgörcsöket gátló hatása, ilyen problémákra természetesen teljesen jogos ezen készítmények alkalmazása.

Amennyiben panaszuk, betegségük van, táplálékkiegészítő szedése előtt konzultáljanak orvosukkal, hogy ő érdemesnek tartja-e ezek alkalmazását!

TOVÁBBI EGYPERCESEK:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nem túlzás: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#folsav

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához