Ezeket látta már?

A 4 éves fiam fél a wc-be kakilni. Hogyan segíthetnék neki? Az orvos válaszol

cukorbetegség, diabétesz, gyerek, pisilés

Tisztelt orvosok! Kisfiam nemsokára tölti a 4 évet, 3 évesen hagyta el a pelenkát, nemsokkal később már éjjelre sem kellett.

A széklettel van gondunk! úgy kezdődött, hogy akkor szólt amikor már a bugyiban volt, aztán fokozatosan kicsivel jobb lett, szólt már előtte, de sajnos addig nem tudta tartani, míg wc-re érünk. Most ott tartunk, hogy képes napokig tartogatni, jelenleg 4. napnál tartunk, megint kúpot kell használnom múlt héten is kúppal sikerült, első adag a wc-be, nagyon megdicsértük, jutalmaztuk, a kővetkező kettő utána, bugyiba ment. Pelenkát nem kér, nem érünk el semmit a jutalmazással sem a szankcióval! Így nem alszik rendesen és nem tudunk bárhova elmenni sem…

A védőnő azt mondta, hogy ha pelenkát nem akarja, akkor pszichológushoz kell vinnem. Tudom, hogy ez általános probléma az ilyen korúaknál, de nem gondolom nem adhatok minden héten neki kúpot… egyszerűen a wc-be kakilni meg fél, mondja hogy, ő nem fog kakilni.

Ebben kérném segítségüket, Köszönöm szépen!!!

Ha a wc nem kellemes élmény, pelenkát meg már nem szeretne, nyugodtan használjanak egyelőre bilit. Egy dologra nagyon figyeljenek, ne szidják meg, ne szankcionálják, ha a bugyiba megy a kaka, ettől nem szobatiszta lesz előbb, hanem visszatartós (amit ezek szerint már el is kezdett). Ha akarják bármilyen formában jutalmazni, akkor leginkább örüljenek vele annak, hogy van kaka (akárhol is). Az, hogy a bugyiba megy, egy átmeneti időszak, ami nem kellemes, de kibírható, arra, hogy meddig megy a bugyiba, a szülőknek amúgy vajmi kevés ráhatása van, maximum azt tudják elérni a szankciókkal, hogy utána még el is dugja.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért nem jó ötlet mobiltelefonnal nyugtatni a gyereket

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol