Átment rajtam a vírus tünetmentesen? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

koronavírus, vírus, tünetmentes, vakcinainfó, orvos, válaszol, Pfizer

Kedves Orvosok! Számomra egy érdekes történet. Férjem 2 Pfizer után lett nemrég covidos, viszonylag enyhe tünetekkel. 2-3 nap volt számára egy kicsit nehezebb.

Nekem is 2 Pfizerem van, mivel mindketten az eü-ben dolgozunk, még az év elején kaptuk meg. Megtehettem, így én önkéntes karanténba vonultam. Lakáson belül semmi különös óvintézkedést nem csináltunk. Csak annyi volt, hogy nem aludtunk egy szobában, s gyakrabban szellőztettünk. Nem volt maszk, nem volt fertőtlenítés, éltük a szokásos otthoni életünket. Nekem semmi tünetem nem lett. Vajon védett még a "régi" 2 oltásom? Átment rajtam a vírus tünetmentesen? Vagy egyszerűen működött bennem "valami", ami megvédett? Férjem 60, én 59 éves vagyok. Sportos, egészséges életet élünk, alapbetegségről nem tudunk. Kíváncsi vagyok, ezek után biztos, hogy fogok nézetni ellenanyagszintet. Ezek szerint nem tőrvényszerű, hogy ezt a fertőzőképesebb variánst a közeli hozzátartozó is elkapja 2 régebbi oltás után. Gyakori az ilyen, hogy családon belül nem lesz mindenki beteg? Köszönöm válaszukat.

Pfizer: ekkora védelmet ad 6 hónap után - meg fog lepődni, olvasson tovább!

Kedves kérdező!

Bármelyik verzió valós lehet. (Elkapta, de tünetmentes volt, nem kapta el, akár még védhetett is a régi Pfizer, egyénenkét változik, hogy milyen gyors a védelem csökkenése, de 5 hónap körül átlagban be szokott következni a delta ellen. Férjének is enyhe tünetei voltak, lehet, hogy nem "ürített" sok vírust.) Nagyon változó az, hogy kinél hogy jelenik meg a betegség, ki mennyire fogékony, és sajnos nem lehet azt sem megjósolni, hogy ki kerül lélegeztetőgépre... Ezért fontos a védekezés minden módja, beleértve a 3. oltást is. Önöknek szerencséjük volt, örüljön neki!

Figyelem! az itt megjelenő információk csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a szakszerű orvosi vizsgálatot! A panaszaival minden esetben forduljon kezelőorvosához!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol