Ezeket látta már?

Autóbaleset utáni állapot

2013.02.26. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

... hónapja a kocsimba rohant egy kamion az autópályán, azóta fáj a fejem-nyakam, szédülök, emlékezet kiesési problémáim vannak, magas vérnyomás és egyéb panaszaim vannak. Várható-e az, hogy ezeknek a panaszaim csökkenek valamikor is? Korábban nagyon jó volt a memóriám, de ma ha lemegyek a boltba, már fel kell írnom mindent, mert elfelejtem őket. Eddig kb. 20 féle gyógyszert írtak fel, de ennyit talán képtelenség volna beszedni. Mit tanácsolnak?

Kérem ha van idejük válaszoljanak!

Tisztelettel:

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A leírtak alapján arra az egyszerű dologra tudok következtetni, hogy a balesetet követően agyrázkódása, (feltehetően ezzel együttjáró ostorcsapás sérülése) lett. Mivel erről nem ír, gondolom, hogy a 20féle gyógyszer nagyobb részét feltehetően neurológus írta fel Önnek + a magas vérnyomás kezelésére a háziorvos/belgyógyász.

Ami a feledékenységet illeti, itt jó lett volna azt is tudni, hogy hány éves, illetőleg a gyógyszerek neveit legalább, amelyeket szednie kell.

Javaslatom, hogy ezekkel a tünetekkel keresse fel mielőbb a neurológiai szakrendelést, vagy azt a kórházi osztályt, ahol a balesetet követően az elsődleges ellátást kapta.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához