Ezeket látta már?

Diprophos mellékhatása?

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Harmincas, gyermektelen nő vagyok.Tavaly novemberben egy kontakt dermatitisz jelenség kezeléseként 3 egymást követő héten 3 adag Diprophos injekciót kaptam. Az allergiás tünetek gyorsan elmúltak, ellenben farkasétvágy és a bőrszárazság mellett a legkellemetlenebb tünet az lett, hogy 3 hét alatt 7 kg-ot szedtem fel amit közel egy év után sem tudok leadni heti 4-5 edzés (3 futás, 2 súlyzós), visszafogott táplálkozás és nassolásmentes életmód mellett sem. Korábban 50-52 kg voltam, jelenleg 58 kg!! Semmi nem mozdít el erről a súlyról, sem kozmetikai helyi fogyasztó módszerek, vízhajtó szedése sem segített. Hormonális fogamzásgátlót szedek Milligest-et. Milyen javaslata lenne számomra súlyvesztés érdekében? Lehetséges, hogy 9 hónap elteltével is még az injekciók hatása alatt vagyok?

Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Köszönettel vettük a Diprophos terápiával kapcsolatos kérdését.

A kortikoszteroid terápiának lehet mellékhatása a súlytöbblet, mivel a szereknek van számos más hatása mellett folyadék-visszatartó hatásuk is.

Kilenc hónap után már nem állhat az injekció hatása alatt, mivel 10 nap alatt lebomlik a 40%, a többi pedig a következő 10-14 napon belül, tehát az utolsó injekció hatása is már több hónapja lecsengett.

A súlytöbblet más tényezők együtthatásából is adódhat, érdemes lenne - ha mindenképpen szeretne \visszafogyni\ eredeti súlyára, fogyókúrával foglalkozó kórházi osztályhoz fordulnia. Magunk részéről úgy érezzük, hogy ez igen enyhe változásnak számít az 52 és 58 kg, tehát az Ön testtömegindexe most is közel optimális lehet...

Javasolt tehát, - ha fontosnak látja - a háziorvoson keresztül megkeresni az elhízástudományi szakembereket. Ez itt \rosszul\ hangzik, de hivatalosan így nevezik őket.

Tisztelettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához