Ezeket látta már?

Erekciós zavar

2012.05.07. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: T.Dr ur nö ... éves férfi vagyok és nagyon jó eröllétbe de sajnos kb ül ... éve a férfiasságommal gond van erekciom van éjszaka is reggel is még akkor is ha elkezdem a feleséggemmel az elöjátékot a szeretkezéshez akarom és kivánom is a feleségemet de mire a behatolásra kerül a sor az már nem megy addigra a péniszem már semmire se képes mert teljesen lankadt nem tudunk közösülni sajnos nem tudok semilyen betegségemröl igaz hogy néha ideges vagyok de nem hiszem hogy annyira hogy ettöl lenne kérem irja meg hogy milyen féle betegségokozhatja és hova lehet fordulni vele de ne ideggyogyászhoz küldjön gondoltam prosztata betegségre mert annyi mindent lehet ma arrol hallani de nem tudom még is mit kéne magamon kivizsgáltatni és hol vagy lehet -e ezen egyáltalán segiteni.hallottam a viagrárol de azt nem szeretném igazán szedni rászokni meg hát az ára is elég borsos.kérem válaszoljon.köszönöm

Válasz:

Részletes beszámolóját áttanulmányoztam. Az erekciós zavaroknak természetesen számos oka lehet, nézzünk körül.

1. Stressz, pszichés problémák. Az életkor előrehaladtával csökken stressztűrő képességünk, viszont egyre több a stressztényező. Tehát elképzelhető, hogy valamilyen hétköznapinak tűnő probléma is kiborítja, és sok esetben a szexuális késztetés, az erekció fejben dől el valóban. Ha ott nem tudunk ráhangolódni, kellőképpen lazítani, akkor az erekció is romlik, csekélyebb, vagy egyáltalán ki sem alakul.

2. Szervi gondok

Ebből is többféle lehet, nem ritka a hímvessző - és a környező kismedence keringési zavara, a kiserek vérellátási problémája, amely miatt az erekció, tehát a pénisz vérteltsége nem tud kellő módon létrejönni. A keringési zavar hátterében lehet cukorbetegség, dohányzás, elhízás, magas vérnyomás, magas koleszterin, érelmeszesedés, tehát mind olyan tényező, amely valahol károsítja az ereket, elsősorban az érfalakat. Az Ön által említett prosztata-problémák az alsó húgyutak részleges elzárása miatt vizelési nehézséget okoznak inkább.

Javaslatom tehát: először a szervi okokat lenne érdemes kivizsgáltatni, a keringési rendszer állapotát: kardiológussal: vérnyomás, EKG, esetleg terhelés, komplett laborvizsgálat, vérkép, vércukor, vizelet, prosztatára utaló PSA is.

Ebből már nagyjából látható, hogy van-e keringési zavar, esetleg urológust is érdemes felkeresni.

Amennyiben a szervi okok kizárhatóak, akkor marad a stressz, és egyéb személyes problémák, ebben a szakorvosok tudnak további tanácsokat adni, pl. életmódváltoztatás, dohányzás abbahagyása, fizikai aktivitás növelése... mely nem könnyű senkinek sem.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához