Ezeket látta már?

Fájdalmak, végtagi zsibbadás

2011.01.05. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Pár hete írtam Önnek kézzsibbadás miatt.

Elmentem reumatológushoz.Röntgen : Afiziológia nyaki lordosis kisfokú kóros kyphosisba megy át.a C IV-V-VI.csigolyák között a porckorongok kismértékben lelapultak a többi megtartotta megfelelő csigolyaperemszéleken csőrképződések.Vélemény:Discopathia et spondylosos cerv.Gyógyszerek:fortedol 2X1naponta milgamma 3x1 naponta voltaren injekció 5 napig 1.A jobb kezem zsibbad ,gyengébb érintésre sem érzem annyira mint a másikat.A jobb lábam vékonyabb .Mióta zsibbadok a bal kezem duzzadt állandó tompa fájdalom van benne.A bal lábamban szintén.

Elküldtek mri-re de csak febr.8-ra kaptam időpontot.Aludni továbbra sem tudok,fáj a derekam,zsibbadok.

Tisztelettel: kérem a véleményét mit tehetek még?

köszönöm:

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A zsibbadásos tünetek nagy valószínűséggel a gerinc-csigolyákon észlelt elváltozások következtében léptek fel. Ezt szeretnék tovább pontosítani az MRI felvétellel.

A felírt gyógyszerek, tehát a Fortedol és a Voltaren injekció ún. nemszteroid gyulladásgátlók és fájdalomcsillapítók. A Milgamma pedig B-vitamin-készítmény, amit idegi és reumatikus eredetű fájdalmak esetén adnak, mert ezekre jótékony hatású.

Mindenképpen meg kellene várni az MRI felvételt, és annak eredményét, az pontosabb képet fog adni részben a gerincet, a csigolyákat érintő eltérésekről, részben pedig hogy esetleg milyen egyéb idegi struktúrák érintettek abban, hogy állandó zsibbadást és fájdalmakat érez.

A felírt készítmények addig is mérsékelni fogják a gyulladását, (főként az injekciót követően), azzal együtt a fájdalom is mérséklődik.

Jobbulást kívánunk,

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz