A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fejen lévő dudor

#Általános sebészet
2017.03.10. Módosítva: 2017.03.16.

Kérdés: Tisztelt szakértő!

December elején tapintottam ki a koponyám jobb oldalán, a halántékom felett egy diónyi nagyságú kemény, nem mobilis dudort. Voltam már vele 4 orvosnál is az elején,mert nagyon megijedtem. Volt koponyaröntgenem, nem csont, felette helyezkedik el, mára cseresznyemag nagyságú. Mire orvoshoz mentem, mérete csökkent, így nem javasolták a felesleges feltárást, hátha elmúlik.

Mérete csökken, de nagyon lassan. Közben visszaemlékeztem,hogy többször beütöttem a fejem ugyanazon a ponton.

Elképzelhető, hogy egy ilyen többszöri traumás sérülés ennyire lassan szívódna fel?

Válaszát előre is köszönöm.

Hirdetés

Válasz:

A leírásból a többszöri trauma ellenére úgy tűnik, hirtelen alakult ki az elváltozás, ez valóban vérömlenyre utal. A felszívódás sokáig elhúzódhat. Lehet fibróma is (jóindulatú kötőszövetes daganat), de ez nem jön hirtelen létre és nem szokott magától elmúlni. Ha nem okoz panaszt és időnként ellenőrzi, az eltávolításról ráér dönteni. Arra mindenképp vigyázzon, hogy fésülködéskor ne sértse meg!

Üdvözlettel: Dr. Szilasy Zsuzsanna, szakorvos, fájdalomterápia, Szent Rókus Kórház - Rendelőintézet

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.