A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Felszíni ér gyulladás

#Angiológia
2017.02.15. Módosítva: 2017.02.21.

Kérdés: Jó napot! A szememből induló fájdalom a halánték felé (volt hogy elviselhetetlen) közben az ér a halántékomnál be van dagadva, illetve lüktet. Előfordult, hogy annyira homályos volt a látásom, hogy nem mertem kimenni a lakásból. Mostanában az állkapcsom fele a jobb oldalt fáj az egész és az alatti rész is. Továbbá a hasamon is be szokott dagadni az ér, úgy, hogy semmi megerőltetőt nem végzek. Meg a tarkóm, mintha állandóan feszülne. Válaszát előre is köszönöm!

Hirdetés

Válasz:

Az artériák gyulladása (arteriitis) okozhat hasonló, igen fájdalmas elváltozásokat. Sokszor csak nem specifikus laboratóriumi eltérés (magasabb süllyedés, CRP) utal a gyulladásra. Minél előbb forduljon orvosához, a gyógyulás sokszor jelentős időt vesz igénybe.

Üdvözlettel: Dr. Szilasy Zsuzsanna, szakorvos, fájdalomterápia, Szent Rókus Kórház - Rendelőintézet

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.