Ezeket látta már?

Fogászati problémák

2011.03.21. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Szakértők !

Segítségüket kérném

Rosszak a fogaim és fogíny gyuladásom is van és rossz szájszag .

Fogorvoshoz hiába megyek el begörcsölök és nem birom ki nyitni a szám .Azt kérdezném hogy kórházban mütéttel kitudnák e huzni az összes fogam és hogy utána lehet e kezelni a problémámat .

És hogy ez mivel jár majd anyagilag is .

Válasz:

A rossz fogak legtöbb esetben ún. gócként működnek, azaz a szervezetben egy "állandó gyulladásos állapotot" idézhetnek elő, tályogképződéssel, fájdalommal, kiterjedt fertőzéssel, esetleg rákelőző állapot kialakulásával.

Sajnos a fogak tipikusan elhanyagolt terület általában is, pedig a száj- és foghigiénia egyrészt a fentiek, másrészt pedig a normális emésztés miatt is igen fontos kérdés.

Azt kell mondanom, fogakat - fogorvos nélkül igen nehéz lenne kezelni, akár tömés, akár húzás, akár pótlás stb. tekintetében.

Tehát az a minimum, hogy egy állapotfelmérést kellene készíttetni + panoráma röntgen felvéltelt, hogy látható legyen a jelen állapot, amelyből egyrészt a teendőkről, másrészt az anyagiakról tud nyilatkozni a fogorvos. Ez nem megkerülhető, ha tényleg, komolyabban szeretne foglalkozni ezzel a kérdéssel!

Jobbulást kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz