Ezeket látta már?

Gerincműtét után

2012.12.06. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Nő/Úr !

Talán ott kezdeném, hogy volt egy gerinc műtétem kb ... éve ami jól sikerült. Majd minkét térdemet meg kellett műteni. Az egyikben oldalt volt egy un. Becker ciszta a másikat kopás miatt. ... éves vagyok. A következő problémám van jelenleg:

A jobb lábszár jobb oldalán tenyérnyi részen olyan érzésem van mit amikor hideg huzat éri a bőrt. Először ritkán éreztem de ez mostanra állandósulni látszik. Minkét kezem könyöktől lefelé zsibbad, csuklótól a kézfejemig. A z ujjaim nem csak a kézfejet borító bőrön érzem és ez néha fájdalommal is jár.. A jobb vádlim és a sípcsontot borító szövetekben néha érdekes akaratlan mozgások ideg rángások vannak. Ez szemmel látható mozgás. Elég fáradékony vagyok az utóbbi időben . Gyógyszert nootropilt szedek Fülzúgásra . Ezeket a tüneteket milyen probléma okozhatja ? Kell e aggódnom az elkövetkező időkben ?

Válaszukat előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A korábbi gerincműtétet követő tünetek (zsibbadás, fájdalom, érzéketlenség, hidegérzés) eléggé egyértelműen jelzik az idegrendszeri érintettséget, pontosabban a lefutó idegekben észlelhető, gerinc/csigolya eredetű zavart.

Feltehetően a műtét után néhány éven át voltak kontrollvizsgálatok erre vonatkozóan.

A problémával kapcsolatosan mindenképpen kellene lépni, ha vissza tudna menni az operációt végző idegsebészhez/ill. az intézménybe, talán az lenne a legjobb mivel ott minden adat meg kell legyen az Ön betegségét, műtétjét illetően.

Ha ez valamilyen ok miatt már nem megoldható, akkor fel kellene beutalóval keresni gerincgyógyászati osztályt, javaslom pl. Budapesten az Országos Gerincgyógyászati Központot, ill. vidéken a vonatkozó betegségekkel foglalkozó egyetemi intézmények valamelyikét (Pécs, Szeged, Debrecen).

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához