Ezeket látta már?

Ha fekvőbeteg édesanyámat gumikesztyűben mozgatom, elkaphatom tőle a rühességet? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

rühesség, idős, ápolás, gumikesztyű

Tisztelt Orvosok! Rühességgel kapcsolatban szeretném megkérdezni, ha Édesanyám, aki idősek otthonában él, és nagyrészt ágyban fekvő, de ha én meglátogatom heti 1 vagy 2 alkalommal, és az ágyából segítek kiülni a kerekesszékébe vagy segítek felhúzni a nadrágját vagy hóna alá kapaszkodva az ágyában feljebb húzni, vagy a takaróját igazgatom, elkaphatom tőle?

Gumikesztyűben vagyok, de saját ruhámban. Sajnos 2 hónapja fent áll a rühösség, mert kezdetben nem foglalkoztak vele, azt hitték, hogy stressz miatt vakargatja magát, fenisztillel, zinkkel kente. Augusztus elején többször testápolóztam kesztyűben, mert iszonyat száraz volt a bőre. Utóbbi 3 hétben van adekváltan kezelve, novascabinnal, antihisztamint is kap.

Megtisztelő válaszukat köszönöm szépen.

Válasz: Üdvözlöm, ha használ gumi kesztyűt és a látogatás után áttörli a kezét gyógyszertárban kapható linimentum scabicidummal, akkor minimális esélye van s fertőzésnek. Azt hozzátenném, hogy mindenkit kezelni kell az otthonban, lakókat és dolgozókat egyaránt, különben ping-pong fertőzés lesz!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához