Ezeket látta már?

Kisfiamnak kéz-láb-száj betegsége volt bőrtünetekkel, engedhetem strandolni? Az orvos válaszol

kéz-láb-száj betegség, fertőzés

A víz vagy a homok veszélyesek lehetnek ilyenkor?

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok! Kisfiam 4 éves lesz, alapbetegsége nincs, obstruktív bronchitisre hajlamos, tartós gyógyszere a Flixotide. (szept-májusig). Három hete kezdődött el nála egy kéz-láb-száj betegség, erőteljes bőrtünetekkel, majd hosszantartó hámlással. Jelenleg a bőre már gyógyult, a körmök leválásának a kezdeti szakaszában van. 4-5 körmén kezdett el a körömágy felől elhalni és elengedni a köröm a kezén. Holnap Balatonra megyünk, és tanácstalan vagyok, jelent-e a számára fertőzés forrást, ha engedem strandolni, homokozni. Vettem gyógyszertárban ujjvédő gumit, amit megpróbálhatok majd valahogy ráapplikálni a pici ujjaira, de nem vagyok biztos az együttműködésében. Kérdésem az lenne, van-e ilyenkor a körömágynál vagy a körömlemez alatt seb, amin bejuthatnak kórokozók, és ez reálisan mekkora veszélyt rejt magában. A víz vagy a homok/iszap vonatkozásában, veszélyesebb-e egyik a másiknál? Kívülről nem látszik rajta seb, csak annyi, hogy el van fehéredve/ szürkülve a köröm. Nagyon köszönöm a válaszukat!"

Az orvos válasza:

"Kedves Kérdező! Jellemzően nincs ilyenkor már seb, behatolási kapu. Ha megnyugtatja,akkor naponta kétszer Balcsi után fújja le Octenisepttel."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kellemetlen panaszok strandolás után - így kerülheti el őket

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

seb

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához