Ezeket látta már?

Kiszámíthatatlan vérzések (közti vérzések)

2011.02.14. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Nőgyógyászati problémám van. Néhány hónapja két menstruáció - ami egyébként rendszeres és normális - között váratlanul vér szivárog a hüvelyemből. A szivárgás teljesen rendszertelen, nem minden hónapban jelentkezik, és kiszámíthatatlan. Alkalmanként néhány napig tart. Fájdalommal nem jár, bár néha ugyanaz az érzés jelentkezik a hasamban, mint a normál menstruációm első napján. A vér csekély mennyiségű, eleinte barnáspiros, később mintha megalvadna, szinte egészen megfeketedik. Nem is teljesen folyékony, inkább kissé darabos. A közelmúltban nem éltem aktív nemi életet, emiatt az ilyen jellegű fertőzés eléggé valószínűtlen. Még szülésem sem volt. Mi lehet ez? Valami ciszta? Vagy még súlyosabb? A dolog elég félelmetes, mindamellett elég kellemetlen is. Szeretnék kissé tisztábban látni és lelkileg felkészülni mielőtt felkeresem a nőgyógyászt.

Kérem segítsen!

Válasz:

Az Ön által tapasztalt vérzészavarnak számtalan oka lehet - a banális hormonális rendellenességtől a rosszindulatú daganatig, ezért a leírt tünetek alapján nem lehet a konkrét kiváltó okot megnevezni.

Tisztábban akkor lehet majd látni, ha felkeres egy nőgyógyászati szakrendelést, ahol alapos nőgyógyászati vizsgálatot követően tudják majd megnevezni a vérzészavar hátterében álló esetleges kóros elváltozásokat.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához