Ezeket látta már?

Külföldön élek, tályogos vakbélgyulladásom van. Meg kell műteni? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

hasfájás, vakbélgyulladás, bélelzáródás, fájdalom

Kedves Orvosok! 41 éves nő vagyok, alapbetegség endometriózis, pm-alulműködés és pánikbetegség.

A problémám kb 1 hónapja kezdődött jobb oldali alhasi fájdalommal és enyhe (38-38,3) lázzal. Amikor a fájdalom már elviselhetetlen lett, bementem az ügyeletre (külföld) Ott csináltak egy vérképet, valamint kaptam fájdalomcsillapítót. Felírt a doktornő antibiotikumot, mert gyulladást mutatott a vérvizsgálat, valamint azt az utasítást kaptam, hogy jelentkezzek 2 nap múlva a háziorvosomnál újabb vizsgálatra. Megtörtént. A vérkép enyhe javulást mutatott, de mivel a hasam annyira érzékeny volt tapintásra, az orvosom elküldött hasi uh-ra. Ez még az aznap megtörtént. Az orvos látott valamit, de nem volt biztos benne, hogy mit, így kért egy MRI vizsgálatot. Hozzáteszem, mindenki arra gyanakodott, hogy az endometriózishoz van köze.

Pár napon belül megvolt az MRI, ami vakbélgyulladást mutatott tályoggal. Ezzel az eredménnyel bementem a kórházba, ahol anno az ügyeleten voltam. Felküldtek a sebészetre. Onnan már nem akartak elengedni, hogy ezt bizony most műteni kell, de nekik nincs szabad kapacitásuk, így mentővel átvittek egy másik kórházba, ahol azt mondták telefonos egyeztetésre, hogy vállalják a műtétet. Majd ott közölték velem, hogy mégsem műtik azonnal, maradjon az antibiotikum és pár naponta ellenőrzés. A vérkép nem mutatott jelentős javulást, ennek ellenére továbbra sem akartak műteni. A táppénzes felülvizsgáló orvos legutóbb friss állapotjelentést kért, így csütörtökön újabb vérvétel, ultrahang és CT vizsgálat volt. Ennek eredménye, hogy a tályog nagyobb lett. Kaptam Unasyn nevű antibiotikumot és 1 hét múlva kontroll. Ez a gyógyszer itt hiánycikk és nem is helyettesíthető mással, így holnap vissza kell mennem a kórházba emiatt.

Emellett az orvosok sem mondanak semmi megnyugtatót és egyértelmű véleményt. Van, aki azt mondja, hogy műteni kell, de nem most, van aki azt, hogy egyáltalán nem kell műteni. Aggódom, nem tudom hova forduljak. Menjek be egy másik kórházba a leleteimmel második véleményért? Köszönöm a segítséget!

Az orális sultamicillin haszontalan antibiotikum, a fent jellemzett hasi folyamatot meggyógyítani nem fogja. A folyamatot műtéti úton szükséges szanálni. Ha nem talál kint erre kompetens sebészt/sebészetet, jöjjön haza.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához