Ezeket látta már?

Leestem a lóról, lila lett a hátam. Be kell mennem a balesetire? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

ló, esés, törés, vakcinainfó - az orvos válaszol

Tisztelt Doktor Urak és Hölgyek! A segítségüket szeretném kérni, mivel ma (lovaglás közben) sikeresen leestem a lóról (az állat megriadt egy hirtelen zajtól, két lábra emelkedett majd vágtába ugrott).

Az esés főleg a bal fenékizom alsóbb részére történt, de az egész alsó háti szakasz megrándulhatott, illetve másodikként a gerincem is leért a lapockák alatt egy kis területen. Földre estem (lovarda laza talaja). Kenem Flectorral a hátamat, a zúzódást pedig fekete nadálytő krémmel (ez utóbbi - a kb kéttenyérnyi zúzódás - mostanra maga is fekete lett .

Azt szeretném megkérdezni, hogy kell-e elindulnom az ügyeletre/balesetire ezzel, vagy várjak még, hátha javulgat. 48 éves nő, 3x oltott (1x Astra, 2x Pfizer) alapbetegség légúti allergia. Segítségüket előre is hálásan köszönöm!

Irány a traumatológia.

Engedelmével írok személyeset is: ugyanilyen helyzetben én nem mentem el, mert á ugyan, nincs bajom, csak kis agyrázkódás, bokaszalag sérülés. Ez 4 éve volt, azóta nem ültem lovon, és még mindig vannak az észre nem vett nyaksérülésemnek kihatásai... szóval el kellett volna mennem, még akkor is, ha a traumatológia szar hely. Na, ezt csak a fentieket alátámasztandó. Jobbulást!

Néhány óra múlva a kérdező az alábbit írta a vakcinainfós orvosoknak:

Köszönöm a gyors és nagyon hasznos választ! Gerinctöréssel bent is tartottak...

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol