Lehetséges-e, hogy 2 negatív teszt ellenére is Covidos vagyok? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

az orvos válaszol, vakcinainfó, covid-19, teszt, koronavírus

Tisztelt orvosok! Azt szeretném kérdezni, hogy 2 negatív pcr teszt ellenére előfordulhat, hogy a fentiek alapján Covidos vagyok? Mekkora lehet a valószínűsége?

Leíroam, hogy mi a helyzet nálunk és feltennék néhány kérdést az irományom végén, a hosszáért előre is elnézésüket kérem, válaszadásukat köszönöm.

2 Pfizerrel vagyok oltva, a 2. oltásom május közepi. Orrfolyással kezdődött a betegségem 13 nappal ezelőtt, majd másnap száraz köhögés, következő naptól pedig már hurutos, brutálisan tapadós színes váladékot köhögök fel immár 11 napja. A szaglásom a tünetek kezdete után 8 nappal ment el, onnantól napi szinten van kisebb hőemelkedésem (37,2 körül) és az orromból is undorító tapadós, sűrű, "szálas" váladék folyik. Az első teszt az orrfolyástól egy hétre készült, a második pedig szintén az orrfolyástól 12 napra. 10 nap köhögés után Savulin antibiotikumot kaptam, 2 napja szedem. A köhögésem egyelőre nem javul. Felkelés után kb. 1 órával kezdem egészen olyan délután 13 óra körülig, majd szünet és az esti órákban kezdődik újra. Ez a köhögés nagyon megvisel, de egyébként elvagyok, csökkentett üzemmódban (pihenést közbeiktatva) el tudom látni magam és a családom, pulzoxi 96-98% közötti értékeket mutat. Éjjel nem vettem észre, hogy köhögnék.

Eközben párom gyorstesztje az én betegségem kezdete után 5 nappal lett pozitív, nála a csak 1 nap hőemelkedés jelentkezett a tesztig, 3 nap hőemelkedéssel megúszta az egészet. 2 Sinopharmmal oltott, május végi a 2.

Az egyik gyerekem szintén produktívan köhög 13 napja, más tünete nincs, neki is fél éves a 2. Pfizer oltása. A tünetek kezdete után 2 nappal tesztelték, negatív lett. Tegnap készült neki mellkasröntgen, az nem mutatott eltérést, a köhögése is apránként enyhülni látszik. Pulzoxi 98%. Kicsit gyengébb az állapota, fáradékony, de nem elesett, tevékenykedik itthon.

A mai napon az életkora miatt még oltatlan ovisom wondfo gyorstesztje pozitív lett. Neki 5 napja indult hőemelkedéssel, 1 nap lázzal, majd 2 napja szintén hurutosan köhög, ugyanolyan sűrű, tapadós nyákot köhög fel illetve fúj az orrából, csak egyelőre ritkábban, mint én. Pulzoxi neki is 97-98%-ot mutat.

Azt szeretném kérdezni, hogy:

2 negatív pcr teszt ellenére előfordulhat, hogy a fentiek alapján Covidos vagyok? Mekkora lehet a valószínűsége?

Elképzelhető még esetleg állapotrosszabbodás nálam vagy a nagyobb gyereknél, vagy efelől már megnyugodhatunk?

Mit tehetünk, hogy megszabaduljunk a huruttól? Élettani sós vizes orrmosás, infrázás, mellkaskenőcs megy, nyákoldót acc-t szedtünk a nagy gyerekkel, de már napokkal ezelőtt abbahagytuk, én tüdőfüves Bálint cseppet iszok most.

Mit tehetek, hogy az ovisom ne keveredjen annyira bele ebbe a köhögésbe, mint én? Neki mivel tudok esetleg segíteni?

Ezek után mikor lenne érdemes felvennem a 3. oltást?

Szintén Pfizer megfelelő lenne harmadiknak, vagy inkább Moderna esetleg Sinopharm?

Kedves Kérdező!

Szinte biztosra veszem, hogy egy háztartáson belüli megbetegedések s pozitv tesztek mellett Ön is COVID19-megbetegedésben szenved. Mintavételi hibát tudok elképzelni a negatív tesztek mögött.

13 nap után nem várunk már állapotrosszabbodást. A nehezén túl vannak.

A köhögés sajnos posztCOVID tünetként hónapokig fennállhat. Érdemes háziorvosával egyeztetni, esteleg ő fizikális vizsgálat után többet tud segíteni a terápiában. Mivel nem gondolom, hogy családon belül az egymás fertőzése veszély lenne már, ezért a sós vizes inhalálást is tudom ajánlani.

Érdemes felvennie. Igazolt fertőzés esetén 2-3 hónapot szoktunk mondani, hogy addig nem kell sietni. De mivel Önnél minimális esély lehet, hogy mégse ezt kapta el, így én az Ön helyében felvenném az oltást. Pfizert vagy Modernát.

Jobbulást!

Figyelem! az itt megjelenő információk csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a szakszerű orvosi vizsgálatot! A panaszaival minden esetben forduljon kezelőorvosához!

Forrás: egeszsegkalauz.hu