Mindenki ezt nézi most!

MR vizsgálat leolvasása

2017.03.27. Módosítva: 2017.04.24.

Kérdés: Jó napot kívánok! Tanácsát szeretném kérni... 31 éves nő vagyok, Romániában élek. Az én problémám januárban kezdődött, amikor egy reggel a jobb fülemben erős dobogást hallottam, ami megegyezett a szívverésemmel... elmentünk egy fül-orr-gégész magánorvoshoz, aki beutalt a kórházba, ahol 10 napig perfúzióval kezelték, audiogrammát is csináltam, ami minimális halláskárosodást mutatott ki... a diagnózis tinnitus és idegi halláskárosodás volt. Folytattam a felírt gyógyszeres kezelést.... aztán egy hónap múlva elkezdett zsibbadni a jobb oldalon az arcom, szédülés és egyensúly nehézségem is volt. Elmentünk egy neurológushoz, aki megvizsgált, és azt mondta, hogy egy ez ritka jóindulatú daganat akusztikus neuróma és elküldött MR vizsgálatra. Megcsináltam az MR vizsgálatot, ami kimutatta, hogy van egy 5 mm daganat a VII és a VIII agyidegen és egy hurok a jobb fülemben ugyanezen az agyidegen. Megismételtem a MR vizsgálatot kontraszt anyaggal, ami szerint nem látszik semmi...mi a véleménye?

Válasz:

Tisztelt Kérdező

Fontos tudni, hogy ugyanott, ugyanazzal a készülékkel történt-e a két MR vizsgálat.

5 mm-es daganat a VII. és VIII. agyidegen és a feltehetően ér "hurok" nem tűnik el 1-2 hét alatt - később sem - lassan, de növekszik (a daganat).

Panaszai, tünetei valóban a jóindulatú neurinomára utalnak, ami a jobb oldali VII. és VIII. agyidegen van - az érkacs súlyosbíthatja a panaszokat.

Célzott MR vizsgálatot javaslok kérni érfestéssel - nem általános agyi MRI vizsgálatot, hanem célzottat erre a régióra - neurológus, fül-orr-gégész tudja, hogy kell kérni ezt, hogy kell a beutalót megírni.

Gyógyszereit szedje tovább természetesen, de ezek tüneti és nem oki terápiát biztosítanak.

Jobbulást kívánva, üdvözlettel: Dr. Kiss Terézia Mária, neurológus szakorvos

Forrás: EgészségKalauz