Ezeket látta már?

Műtét utáni állapot

2017.03.26. Módosítva: 2017.04.30.

Kérdés: Jó Napot!

2 hete jobb oldali petefészek eltávolításom volt, mert a petefészkem ciszták csavarodása miatt elhalt. Azóta itthon vagyok, az egyik sebem sajnos begyulladt, és napokig gennyedzett is. Most már egészen jól vagyok, könnyen mozgok, és a sebek is szépen gyógyulnak. Viszont a műtét óta nagyon nehezen alszom el, napközben folyamatosan fáradt vagyok, éjjel keveset alszom, nincs étvágyam, folyamatosan letört vagyok és erőtlen. 20 éves vagyok, a szüleim aggódnak, hogy esetleg depressziós lettem. Még 2 hét, mire megtudjuk a szövettan eredményét, amiatt izgulok egy kicsit, és a műtét sem viselt meg annyira lelkileg.

Igazából nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e ezzel orvoshoz fordulni? Vagy majd elmúlik? Lehetek egyáltalán műtét miatt depressziós?

Köszönettel.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

Úgy gondolom, panaszai nem utalnak depresszióra, csak a műtét miatti legyengülésre, a seb begyulladása miatti aggódásra. Szövettani eredménye várhatóan nem mutat komoly eltérést, így azzal, hogy eltelik egy kis idő, megnyugszik és visszatér a régi energia.

Üdvözlettel: Dr. Szemerédi László, belgyógyász, kardiológus, háziorvos

Forrás: EgészségKalauz