Ezeket látta már?

Reggeli előtt 30 vagy 60 perccel kell bevenni a pajzsmirigygyógyszert? Az orvos válaszol

pajzsmirigy gyógyszert reggel este szedés

Az endokrinológus azt mondta, a gyógyszert éhgyomorra, 30 perccel reggeli előtt kell bevenni, eddig így is tettem. Most viszont azt olvastam, hogy reggeli előtt 60 perccel kell bevenni a gyógyszert.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Tisztelt Orvosok! 47 éves nő vagyok kezelt Hashimotóval (100 Euthyrox). Az endokrinológus azt mondta, a gyógyszert éhgyomorra, 30 perccel reggeli előtt kell bevenni, eddig így is tettem.

Most viszont azt olvastam, hogy reggeli előtt 60 perccel kell bevenni a gyógyszert. Mi az igazság? Válaszukat előre is köszönöm, áldozatos munkájukért hálás vagyok."

Az orvos válasza

Kedves Kérdező! A táplálék befolyásolja a levothyroxin felszívódását. Ezért a hivatalos előírás a várakozásra 60 perc. De ennél még fontosabb, hogy napról napra mindig kb. ugyanúgy történjen. A fél óra egy könnyebben tartható kompromisszum, és ha minden nap ugyanúgy tesz, akkor ugyan lehet, hogy valamelyest kevesebb szívódik fel, de a felszívódó mennyiség napról napra ugyanannyi, és a hormonszintjeit követve be lehet állítani a pótlandó hormon megfelelő mennyiségét, így a terápia rendben lesz. Én ugyanebben a helyzetben vagyok, és én is fél órát várok.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Pajzsmirigy gyógyszert szed? Ezekről tudnia kell

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

pajzsmirigy

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához