Ezeket látta már?

Pánikbetegség?

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

...-kor megszületett a kislányom nem egyszerű körülmények között császármetszéssel.Hat hetes lehetett amikor elkezdődtek a tünetek ( remegés hányinger végtagzsibbadás, égő érzés a nyaktájékán szédülés rossz közérzet stb. ).Megállapították kivizsgálások sorozata után hogy nyombélfekélyem nyomorhurutom refluxom és pánikszindrómám van.Szülés után kb. ... hónappal.Kaptam gyógyszereket a gyomromra és kaptam frontint 0,25 mg.-t a pánikszindrómámra. A kontroll vizsgálaton azt tanácsolták próbáljam meg elhagyni, megtörtént, de most már ... hónapja újra szedem mert kiújultak a tünetek és két hete bal oldalt be-be szúródik a mellkasom és van hogy fáj is bordaív alatt. Zsibbad a bal karom. Egy éve csináltak EKG-t és azt mondták hogy minden rendben van. Az lenne a kérdésem hogy ezeket a tüneteket okozhatja-e a pánikszindróma vagy a kimerültség mert mindig fáradtnak érzem magam és nem alszom végig az estéket.Esetleg valamilyen szívbetegség állhat a háttérben amitől félek.köszönöm válaszát.

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

1. A pánikzavar, pánikszindróma a legváltozatosabb tüneteket okozhatja valóban.

Rovatunkban talál ezzel kapcsolatos cikkeket:

http://www.egeszsegkalauz.hu/psziches-betegsegek/

2. Amikor pszichés eredetű problémákról beszélünk, mindig célszerű és fontos először a szervi problémákat, bajokat kizárni. Amennyiben ez megtörténik, megtörtént, akkor lehet érdemben pl. az Ön esetében a pánikzavarral foglalkozni.

3. Gyógyszerszedés: igazolt pánikzavar esettén elképzelhető, hogy a tünetek még fennállnak egy darabig, tehát valóban javasolt a gyógyszer további szedése, majd idővel, a pszichiáterrel való megbeszélés alapján annak fokozatos elhagyása.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához