Ezeket látta már?

PCO, terhesség...

Kérdés: Tisztelt doktor úr!

... éves pcos-s, ... hónapos anyuka vagyok.A terhességi diabétesz miatti diétának köszönhetően egy grammot sem híztam a 9 hónap alatt. Ám a szülés óta hirtelen,nagyon drasztikusan megnőtt az étvágyam,3 hónap alatt már 3,5 kg-ot szedtem fel.Nem csupán esztétikailag zavar,hanem úgy vettem észre,hogy ezzel a hízással a PCOS tünetei is erősödtek(hajhullás,erősebb szőrösödés,izzadás,izületi fájdalmak,lábdagadás).Ezek a tünetek egyértelműen a pcos-ra utalnak?

Lehetséges,hogy "erősödik" a pcos,vagy ezek teljesen normális dolgok?A 3 hónapos kislányom inszeminációk után fogant meg és aggódom,hogy egy esetleges újabb baba is ilyen nehezen fog-e sikerülni,vagy reménykedhetek-e,hogy már könnyebben fogan meg?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Az Ön által leírt tünetek lehetnek a PCOS következményei ,azonban ilyen rohamos jelentkezések esetén egyéb endokrin betegség lehetősége is felmerül.

Ennek tisztázására keressen fel egy belgyógyászati,illetve endokrinológiai szakrendelést. Amennyiben a nehezített teherbeesésnek a PCOS-nkivül egyéb oka /pl. összeférhetetlenség /nem volt, így jó esélye van arra,hogy a következő terhessége gyógyszeres kezelés hatására inszemináció nélkül is sikeres lesz.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz