Ezeket látta már?

Serdülőkor, menstruációs problémák

Kérdés: Tisztelt doktor úr!

... éves vagyok. Kb. egy évvel miután menstruálni kezdtem minden alkalommal iszonyatosan elkezdett fájni és görcsölni a hasam, de annyira, hogy a földön gubbasztok és kínlódok. ... -t mindig késik is, és alvadt vér darabkás. Egyszer olyan is volt, hogy két menstruáció között éreztem iszonyatos alhasi fájdalmat napokon keresztül meglepetésszerűen, egy-egy órákra. Elmentem nőgyógyászhoz, de ő ráfogta a kb. 1 héttel azelőtti hasmenésemre. Talán említésre méltó, hogy nagyon száraz a bőröm és fáradékony, aluszékony vagyok.

Mit javasol? Lehet, hogy meddő vagyok?

Válasz:

Fiatal lányoknál igen gyakori az Önnél is előforduló fájdalmas menstruáció, és a peteérés idejében, tehát a két menstruáció közötti középidőben tapasztalt fájdalom.

Fogamzásgátló tabletta szedésével ezek a panaszok tökéletesen orvosolhatók, és a menstruációs ciklusa is szabályossá válik. A panaszok megszüntetésére szedjen fogamzásgátló tablettát, még akkor is, ha a terhesség elleni védekezés még nem aktuális. A meddőséggel kapcsolatos teljesen alaptalan aggodalmát pedig sürgősen felejtse el!

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához