Ezeket látta már?

Szédülés, rosszullét, fájdalmak

2011.06.22. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelet Doktor Úr!

A helyi ideggyógyászt felkerestem a tüneteimmel,melyek a következő:szédülés,rosszullét,szem káprázása izom gyengeség,a váll izületeim elég merevek,nagyon fáj a nyakam,napi több alkalommal jönnek rám a rosszullétek,az új hegyeimet mintha tűvel szurkálnák és egyensúly zavarom van(jobbra tartás)

AzEz az egész tünet együttes kb.8 héttel ezelőtt kezdődött,lehajoltam és mint ha kés döftek volna a fejembe.1 hétig elviselhetetlen fejfájásom volt ezt 2 hetes újabb már gyengébb követte.Most jenleg nem fáj a fejem de az a tünetegyüttes marad vissza amit korábban leírtam .

Az orvosom azt mondta hogy egy vírus fertőző betegségből maradhatott vissza ez az egész!De nekem korábban nem volt semmi bajom!

Küldött röntgenre,eredménye:A nyaki lordosis íve elsimult,a csigolyák és a porckorongok magassága megtartott,nyaki borda nem látható.

Az orvosom nem magyarázott el semmit,kérem hogy segítsen nekem ebben.

!

Előre is köszönöm!

Válasz:

Elég részletes képet kaphattunk a problémáról, és ebből úgy tűnik, hogy részben mozgásszervi, részben pedig idegi eredetű bántalmakról van szó, tehát ez valahol mégis csak a reumatológus és a neurológus működésének határterületére esik...

Amennyiben valóban fertőző betegségre (konkrétan átvészelt vírusfertőzésre) gondolnak, akkor ennek lehetne még pontosabban utánamenni (liquorminta-vétel, vírustenyésztés, azonosítás). Ha valóban erről van szó, akkor a vírus valahol az idegek mentén rakódhatott le, és az okozhatja ezeket a kicsit diffúznak tűnő fájdalmi tüneteket.

Ha a kórokozó - víruseredet nem igazolódik, akkor viszont mégis vissza kell kanyarodni a mozgásszervi (vagy esetleg belsőfülből származó) kóreredethez.

Egyelőre ennyiben tudok Önnek segíteni,

jobbulást kívánok,

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz