Ezeket látta már?

Szemészeti problémák

2011.02.03. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Multifokális, cilinderes szemüveget viselek sok éve. Fény mindig zavarta szemem, ezért fényre sötétedő is a szemüvegem, ez megnyugtatja. Azonban most pár hete apró kis karika szerű fénypontocskák ugrálnak a szemem előtt főképp nappal, estefele ill. esti világításnál pedig inkább ici-pici pihékhez hasonlitanak, nem sok 1-2, néha meg is szünik,. Nem tudom megállapítani mitől változik, de ha vannak, zavarnak.

Sajnos szakorvoshoz 2 hónapos előjegyzést kapni. Tud addig is valami megnyugtatót mondani? Pajzsmirigy alulmük.re L-thiroxint, gyomorra Dicetelt szedek, mást nem. Fejem sem fáj. Szemtestnél néha érzek szurkáló fájást.

Köszönettel :

Válasz:

A szemben látható apró pontok, lebegő részek, foltok stb. oka lehet részben a szemben mechanikusan lévő apróbb elváltozás, részben pedig a szemkeringés zavarából adódó. Mindenesetre a szemészeti szakvizsgálat nem elkerülhető, és ki kell várni, ugyanis ebben a szemfenék alapos vizsgálata is szerepelni fog, pontosan azért hogy annak keringési zavarai, elváltozásai (AMD) kizárhatóak legyenek.

Elképzelhető, hogy (feltehetően sok) a számítógépes munka ezen rontott, ebben is kellene a szemész tanácsát kérni.

Nem tudunk arról, hogy a pajzsmirigy-kezelésre adott szerek ezt befolyásolnák, de nyilván a szemésznek meg kell említenie az egyéb fennálló betegsége/ket. A Dicetel sem ad mellékhatást ilyen értelemben.

Vitamin/ok segíthetnek, de ezt is konzultálja meg majd a szemésszel.

Jobbulást kívánunk, és alapos szemészeti vizsgálatot!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához