Ezeket látta már?

Az orvos lefagyasztotta a szemölcsömet, de nem tűnt el, mit tegyek? Az orvos válaszol

szemölcs fagyasztás kezelése

Nem kevés pénzt fizettem az 5 perces procedúra után. Most félek, hogy megint elmegyek és ismét elkér ennyit, majd utána nem történik semmi.

A vakcinainfós orvosokhoz asz alábbi kérdés érkezett:

"Kedves Doktor Urak és Hölgyek!

Mivel csak jövőre kerülnék állami rendszerben bőrgyógyász elé, így elmentem szemölcslevételre magánorvoshoz. Rendkívül rossz helyen nőtt, és folyamatosan begyulladt. Próbáltam gyógyszertári szerekkel eltüntetni, de egyre nagyobb lett. A doktor lefagyasztotta, két hét múlva vissza kell mennem. Viszont nem igazán történik valami a szemölccsel, továbbra is nagyon fáj és nem igazán ment lentebb, kisujj körömnyi méretű maradt. Nem kevés pénzt fizettem az 5 perces procedúra után. Most félek, hogy megint elmegyek és ismét elkér ennyit, majd utána nem történik semmi. Ilyenkor mi a teendő, ha ott állok, ismét a fagyasztást választja, majd ismét fizetek, mint a katonatiszt, de abban, amiért elmentem nem történik változás? Nagyjából ugyanaz történt, mint mikor töredék áron patikai fagyasztóval próbáltam eltávolítani.

Köszönöm, ha segítenek!

46 éves nő, nem tudok ismert betegségről."

Az orvos válasza:

"Üdvözlöm, jó lenne fényképet látni a képletről, de ettől most eltekintünk.

Elméletben a vírus eltávolítására a fagyasztás kitűnő módszer, de sokszor egy kezelés nem elegendő. Ha elég mélyen történik a fagyasztás, hólyag keletkezik 4-7 napon belül, ez lehet vérhólyag is, és ez kiemeli a szemölcsöt a bőrből.

Ha túl vastag a szemölcs, vagy nem elég mély a fagyasztás, akkor a felső réteg esik le egy pár nap alatt.

Azt javaslom, hogy kb 2 héttel később menjen vissza kontrollra, akkor meglátják mi a helyzet.

De nem győzöm hangsúlyozni, hogy nincsenek csodák, egy heteken/hónapokon át fennálló szemölcs nem tűnik el általában egy fagyasztásra."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így szabadulhat meg a szemölcsöktől a kezén, talpán és a körme alatt

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szemölcs

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához