Ezeket látta már?

Szorongás okozhat reggeli gyomorgörcsöt? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

relfux, gyomorégés

Kedves Orvosok! 19 éves lány vagyok. Alapbetegségek: pánikbetegség, szorongás Gyógyszerek: nincs

A problémám kb. 1 éve áll kezdődött, reggel ébredést követően 30-40 percen belül erős, gyomorgörcs szerű érzésem van, emiatt keveset tudok reggelizni is. Ezt követően 2-3 óra múlva viszont borzasztóan éhes leszek, "falási roham" tör rám, így hamar kell ebédelnem, majd ez az érzés az esti órákban is megismétlődik.

A reggeli gyomorgörcsöt okozhatja a szorongás? Lehetséges, hogy a későbbi "falási roham" oka a kevés reggeli és az ebéd és vacsora között eltelt hosszú idő? Igényel ez a probléma kivizsgálást? Ha igen, kihez fordulhatnék? Köszönöm!

Üdvözlöm. Igen, igen. A panasz hosszan elhúzódó és stagnáló jellegére tekintettel inkább a szorongást és a hosszú étkezésmentes időszakokat gondolom a háttérben. Próbálja meg, hogy ébredés után 1-1.5 órán belül reggelizik, illetve 5 óránál több lehetőleg ne teljen el 2 étkezés között. Ha a szorongás csökkenésével és az étkezési idők rendezésével panaszai nem javulnak háziorvosi esetleg gasztroenterológiai vizsgálat jön szóba. Ha refluxos jellegű panaszai vannak, a háziorvosa is el tudja kezdeni kezelni.

lvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol